На Смотри народног стваралаштва „Хомољски мотиви“  квартет сестара Јанковић из Костолца освојио је прво место док је Драгиша Стокић био најбољи као певач изворних песама.

Ови успеси костолачких музичара нису случајни. Они се озбиљно припремају за такмичење које ће се у оквиру манифестације „Сусрети другарства“ одржати 27. и 28. маја у Крушевцу. За такмичење је пријављен комплетан музички састав из Костолца са Драганом  Милановићем на хармоници и вокалним солистима Љубишом Костићем, Драгишом Стокићем, Драганом Лазићем и Новицом Ивановићем. Како су најавили, Костолчани ће се на „Сусретима другарства“ бориће искључиво за највиши пласман. 

Поред музичара ових дана активни су и позоришни аматери Костолца. Од 10. до 20. маја учествују у Смедереву на позоришним сусретима. Наступају у конкуренцији са још шест ансамбала: из Смедерева, Бора, Београда, Светозарева, Крушевца и Косовске Митровице. Костолчани су први наступили, извели су представу „Подвала“  М.Глишића у режији Миодрага Милановића. Општи утисак је веома повољан мада ће коначну оцену о томе која је представа најбоља, на крају такмичења дати жири. Иначе, ово позоришно остварење представљаће регион на републичком такмичењу позоришних аматера које ће се 30. маја одржати у Смедеревској Паланци. 

                                                                                                                                                                       М.И. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content