ДРАМА НА ПУТУ КУЧЕВО-ПЕТРОВАЦ УОЧИ БОЖИЋА

DSCF4301Захваљујући координираној акцији Полицијске станице Кучево, Предузећа за путеве Пожаревац, Ватрогасно–спасилачке јединице из Кучева и Штаба за ванредне ситуације Општине Кучево, успешно је изведена акција спасавања завејаног возача из снежног смета на путу Кучево-Петровац, на делу који припада  Општини Кучево.

Како нас је обавестио Љубиша Војић, заменик команданта Штаба за ванредне ситуације,који је руководио акцијом, 6. јануара, на потезу испод Крста, у једној оштрој кривини, аутомобил који се кретао из правца Петровца ка Кучеву, а којим је управљао возач из Жагубице, слетео је са пута и упао у снежни нанос. Контактирана је Станица полиције у Кучеву, која је обавестила Штаб за ванредне ситуације. На лицу места је изашао заменик команданта, припадник Ватрогасно-спасилачке јединице из Кучева, а потребну механизацију за извлачење возилаобезбедило је ПЗП Пожаревац. Акција је трајала до првих вечерњих сати и успешно је завршена.

-У овако отежаним временским условима, путеви се чисте према усвојеним приоритетима и Плану одобреном од виших инстанци. У више наврата захтевали смо од надлежних органа да се овај пут прогласи путем II реда и онда би његово чишћење било приоритетније, a овакви догађаји би се свели на минимум. Овако, скоро сваки пут приликом обилнијихснежних падавина, имамо проблеме на овом делу пута. Користим прилику да истакнем да је ПЗП у ову акцију послао УЛТ, машину која није предвиђена запутевеовог приоритета, али без ње тешко да би успешно извелиакцију, истакао је Љубиша Војић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content