Више од 150 вежбача Система самоодбране реални аикидо, при Борилачком центру „Kнез Милош“, успешно је демонстрирало научене технике на полагању за појасеве одржаном протекле недеље у Спортском центру „Петровац на Млави“.

Окупљени су полазници из свих клубова и секција овог Борилачког центра са територије Браничевског округа. За појасеве, од жутог до црног, у дечијем узрасту и у категорији за одрасле, полагало се пред петочланом комисијом којом су председавали мајстори ове борилачке вештине Бранко Брешћански и Драган Јагодић из Новог Сада. 

Најмлађи полагачи броје тек четири године, а најстаријивише од 50, што и јесте специфичност ове одбрамбене борилачке вештине, а то је да нема старосних граница. Акценат је на раду са децом предшколског и школског узраста, јер је оваква активност од великог значаја за њихов здрав психофизички развој.

Сви кандидати који су полагали, као и њихови тренери и асистенти, испраћени су громогласним аплаузима од стране публике, која је у великом броју дошла да подржи овај догађај.

Домаћин и организатор окупљања је Борилачки центар „Kнез Милош“ из Петровца на Млави, испред којег Антон Ивановић исказује захвалност пријатељима из „Дунав осигурања“  Пожаревац, који су обезбедили ланч пакете за све учеснике полагања.

Share.

Comments are closed.

Skip to content