2019-11-20T12:06:12+01:00 20. новембра, 2019. 12:06 |

УСПЕШНА ЈЕСЕН АК „ПОЖАРЕВАЦ“: Освојене 43 медаљe

Атлетски клуб „Пожаревац“ ове јесени има изузетно запажена остварења.  Атлетичари који свакодневно тренирају на стази Хиподрома су пример праве љубави према спорту и граду чије име проносе на спортским такмичењима широм Србије. Услови за тренинг, међутим, нису у складу с резултатима, али се тренер Мирослав Јовановић не предаје.

 -Најуспешнији смо клуб у Србији. На 4. кросу РТС-а освојили смо 43 медаље за пласмане од 1. до 3. места. Нормално да се тиме дичимо. Наша Маша Рајић је четвороструки победник кроса, Кристина Стојановић је победила у трци на 1.500 метара. Радимо у изузетно тешким условима, у граду не постоји атлетска стаза. Тренирамо на Хиподрому на стазама за галопере и касаче. Свлачионице које користимо немају ни струју ни воду, каже Јовановић.

Већ читаву деценију постоје обећања да ће се изградити атлетска стаза у оквиру помоћног фудбалског терена. Урађен је и пројекат.Тај спортски објекат је неопходан, а док се стаза не изгради, требало би бар да се свлачионица на Хиподрому осветли. Млади атлетичари и атлетичарке из АК „Пожаревац“ су то заслужили победама и освојеним титулама.

                                            Р.Сандић