2021-01-10T14:16:39+01:00 10. јануара, 2021. 14:11 |

Успешни у свим условима

ОСНОВНА ШКОЛА „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ ПОЖАРЕВАЦ

Упркос пандемији ученици и сви запослени у пожаревачкој Основној школи „Доситеј Обрадовић“ успешно су завршили прво полугодиште школске 2020/21. години. Настава је од 30. новембра реализована онлајн, према измењеном посебном програму образовно – васпитног рада у посебним условима пандемије ковид -19, за ученике другог циклуса, а за ученике првог циклуса непосредно у школи по групама и то само у преподневној смени.Ивана Јоксимовић

Према речима директорке школе Иване Јоксимовић продужени боравак радио је до 16 сати, а због великог броја ученика и поделе на групе, уз поштовање свих епидемиолошких мера, у раду боравка, осим наставника разредне наставе, био је укључен и одређен број предметних наставника, који су показали своју колегијалност и успешно одговорили на нови изазов. 

       -Паралелно са реализовањем наставних и ваннаставних активности, велики број наставника наше школе ангажован је у новој сезони снимања и супервизији онлајн часова на јавном медијском сервису. Петоро наставника узело је учешће у снимању РТС часова који ће бити емитовани у априлу, и то: Андријана Радуљевић, професорка разредне наставе, Весна Пејић, професорка разредне наставе, Татјана Стојковић, професорка разредне наставе, Зорица Миладиновић, професорка енглеског језика и Јелена Димитријевић, професорка биологије. Десет наставника и стручни сарадник педагог су ангажовани као супервизори: Ђурђа Беговић, педагог, Владан Гојковић, професор српског језика и књижевности, Ивана Стојановић, професорка српског језика и књижевности, Јелена Димитријевић, професорка математике, Снежа Милисављевић, професорка биологије, Даница Ковачевић, професорка географије, Андрејана Милић, професорка физике, Јелена Илић, Марија Миљковић, Весна Николовска и Александра Стојановић, професори  разредне наставе, каже директорка.  

Татјана Стојковић, наставница разредне наставе

Весна Пејић, наставница разредне наставе

 

 

 

 

 

 

 

Андријана Радуљевић, наставница разредне наставе

Јелена Димитријевић, наставница биологије

 

 

 

 

 

 

Зорица Миладиновић, наставница енглеског језика

ОШ „Доситеј Обрадовић“ учесник је у пројекту „Партнерство за праведно квалитетно образовање“ који реализујe ЦИП – Центар за интерактивну педагогију, у сарадњи са Дечјом фондацијом „Песталоци“, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Партнери на пројекту су ОШ „Доситеј Обрадовић“ заједно са основним школама  „Вук Караџић“ и „Свети Сава“, а осим школа, учесници су и локалне самоуправе Пожаревац, Шабац и Прокупље.

О циљевима овог пројекта од директорке Јоксимовић сазнајемо:

– Циљ пројекта је пружање интегрисане подршке деци и породицама, размена знања и искустава и указивање на важности социјалне и образовне инклузије, посебно деце из осетљивих друштвених група. У оквиру пројекта наши тимови пролазе кроз бројне обуке и стручна усавршавања али имају и заједничке активности. Једна од њих је израда новогодишњих честитки свој деци света коју смо представили виртуелно, рекла је Јоксимовић захваливши се Центру за интерактивну педагогију на донацији штампача, лаптоп и десктоп рачунара, који много значе оним ученицима који немају техничке могућности за праћење онлајн наставе.