2020-09-15T09:09:49+02:00 15. септембра, 2020. 09:09 |

Усвојен завршни рачун буџета у Кучеву

Пре почетка рада Скупштине по унапред утврђеном дневном реду, председник Општине др Иван Рајичић (на слици) упознао је одборнике са финансијским проблемима са којима је тренутно оптерећена локална самоуправа. Он је истакао да се до краја октобра очекују укупни приходи у износу од 70 милиона и расходи од 95 милиона динара као да су већ предузете мере како би се превазишла буџетска криза. Председник је такође информисао Скупштину да је општинско руководсто у интензивним преговорима са три потенцијална инвеститора из разних бранши заинтересованих за далазак на ово подручје.


У наставку заседања којим је председавао председник Скупштине Бранко М.Кецман, уместо др Ивана Рајичића, Ненада Микића и Бојана Тадића, изабраних  за председника, заменика председника Општине и члана Општинског већа, затим Новице Јаношевића и Кристине Добрицић, који су између две седнице поднели оставке, за нове одборнике са листе „Александар Вучић – за нашу децу“ верификовани су мандати Слађану Миљковићу, Наташи Маријоковић, Бојани Мијуцић, Дарку Предићу и Војиславу Новаковићу. Заклетву са њима положили су и сви одборници који то нису учинили на конститутивној седници. 

 

Одборници су потом усвојили завршни рачун буџета за 2019. годину и извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године, сагласили се са допуном одлуке из области  социјалне заштите и одлучили да се покрене израда планова детаљне регулације:  Индустријске зоне, Спортско-рекреативног центра и комплекса пећине  „Равништарка“.  

На седници су разрешени дужности досадашњи чланови скупштинских радних тела, надзорних и управних одбора јавних предузећа и установа и именовани нови.