2021-04-16T10:30:35+02:00 16. априла, 2021. 10:26 |

Вакцинација мештана Кленовника

У Кленовнику је организована вакцинација против ковида – 19, без заказивања. Заинтересованим мештанима је у среду на располагању била кинеска вакцина Синофарм.

Вакцинацију је Служба кућног лечења Дома здравља Пожаревац спровела у просторијама Дома културе у Кленовнику, у времену од 8 до 11,30 сати. Овај привремени пункт обишли су представници Града Пожаревца, чланови Већа Бојан Динић, Дејан Крстић и Милан Јовић, као и представници Градске општине Костолац, заменик председника Дарко Грубетић, члан Већа Срђан Радовановић и помоћница председника Маја Здравковић.

 

Представници Града Пожаревца, ГО Костолац, Дома здравља Пожаревац и МЗ Кленовник

Подсећамо да су Влада Републике Србије и Министарство здравља, у складу са глобалном пандемијом корона вируса и повећаним интересовањем грађана за вакцинацију, омогућили да се имунизација вакцинама за заштиту од вируса ковид – 19 обавља без претходне пријаве и у сеоским срединама. На ту намену су постављени привремени пунктови, како би најугроженијем и најстаријем становништву вакцина била лакше доступна. Ову одлуку је као организатор акције спровео у дело Град Пожаревац, у сарадњи са Градском општином Костолац и Домом здравља Пожаревац.

О даљем току имунизације по сеоским насељима са подручја Градске општине Костолац јавност ће бити благовремено обавештена.