2021-04-19T13:30:54+02:00 19. априла, 2021. 13:30 |

Вакцинација: Стижу АстраЗенека и Фајзер

Вакцинација и ревакцинација становништва против корона вируса у Пожаревцу се наставља. Поред заказивања термина преко портала е Управа, у Дому здравља врши се и вакцинација без утврђеног термина. На располагању ће уз кинеску синофарм,  ове недеље бити и астразенекина и фајзерова вакцина.

 Поред пунктова у Пожаревцу, имунизација се ради и у Огранку Дома здравља Костолац. Претходне седмице без заказивања  вакцинисано је становништво у селима Стари Костолац, Кленовник, Острово, Ћириковац, Дубравица, Живица, Драговац.

 Прву дозу вакцине на подручју града Пожаревца добило је скоро 30.000 становника, потврдила је директорка Дома здравља др Снежана Стојковић:

  -Вакцину је примила готово половина грађана Пожаревца, док је до сада ревакцинисано близу 15.000 људи.

 Прву дозу је међу онима који се нису претходно пријавили, примило око 1.600 становника. Протекле седмице је скоро идентичан број грађана вакцину примио заказивањем преко портала е Управа.

Број прегледа у Ковид амбуланти у Пожаревцу се не повећава. Др Снежана Стојковић апелује да сви грађани, било да су вакцинисани или још не, поштују епидемиолошке мере и носе маске у затвореном простору.

Иначе, у болници у Батајници на испомоћи је у овој смени осам медицинских радника из Дома здравља у Пожаревцу.

                                                                                                               Д. Д.