2018-02-28T22:42:47+01:00 28. фебруара, 2018. 22:42 |

Валентино Ољача победник XIV Аматерских глумачких свечаности

СРЕДА, 28. фебруар – Валентино Ољача, који је тумачио Морисеа у комаду „Идемо у лов“ пожаревачког позоришта „Миливоје Живановић носилац је ласкаве титуле најбољег глумца четрнаестих  Аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир”. То је вечерашња одлука жирија који је радио у саставу Вера Зарић-Митровић, директорка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу, Весна Пејић, професор разредне наставе и Слободан – Боба Степић, професионални глумац.

У конкуренцији за   најбољег глумца Фестивала српских варошких позоришта, уз Ољачу, били су Љубивоје Бубе Марковић из Градског позоришта „Абрашевић“ Ваљево за улогу Лакија у комедији „Маратонци трче почасни круг“, Саша Вукић за улогу шефа Костића у представи „Затворски блуз“ „Таетра пет“ из Београда, Милош Милошевић који је тумачио Пауна у представи „Не играј на Енглезе“ ансамбла „Temple of Art“ из Јагодине и Марија Крсмановић „Милановачког позоришта“ за улогу Фросине . Образложење жирија саопштио је Слободан – Боба Степић, који је Ољачи уручио традиционална победничка одличја Аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир”.

В.Винкић

 

    У част победника,  театар „Креативни хаос“ из Смедерева, извео је комад „Путујуће позориште Шопаловић“ Љубомира Симовића.

 

ОПШИРНИЈЕ У НАРЕДНОМ БРОЈУ НЕДЕЉНИКА „РЕЧ НАРОДА“