2018-04-21T14:22:55+02:00 21. априла, 2018. 14:22 |

Вања Попов у тиму који је ноћас постао шампион света!

Zdravo Vlado,

Samo da javim da smo postale šampionke sveta!! Prvo smo se plasirale u finale kao jedini evropski tim, i onda u finalu pobedile preostalih 9 timova. Ukupno je bilo 54 000 prijavljeni takmičara iz celog sveta… Ово је само део меила који је касно синоћ  пристигао на нашу адресу из Лондона са светског такмичења Такмичењу будућих лидера . Меил нам је упутила Вања Попов, студент треће године менаџмента на Факултету организационих наука у Београду. Вања је рођена Пожаревљанка, одрасла у Костолцу где је завршила основну школу, после чега уписује Пожаревачку гимназију. 

Непосредно пред одлазак у Лондон у разговору са Вањом сазнали смо да ФОН нуди бројне прилике за све који желе да се ангажују и пронађу ста их занима. Вања се  ту пронашла у Case Study клубу-организација која се бави решавањем пословних студија случаја (консалтинг):

– Компаније дођу на факултет и у нашу организацију и задају различите реалне пословне проблеме које имају, а ми нудимо инивативна решења која они могу да имллементирају у свом пословању. Тада се организују такмичења на нивоу факултета, Србије, региона, али и на светском нивоу, објаснила нам је Вања. –  Након само пар година постојања, ФОН-ов Case Study клуб се такмичи са најпознатијим светским унивртзитетима попут Берклија, Оксфорда, универзитета у Хонг Конгу, Сингапуру, Аустралији, Европи…

Тако је Вања  освојила прво место на националном такмичењу познате Консултантске куће KPMG, као и прво место на регионалном такмичењу у Прагу и са тимом се квалификовала за ноћас окончано светско такмичење у Лондону. Уз Вању Попов, победнички тим из Србије на Такмичењу будућих лидера у Лондону чиниле су Кристина Ракуљ  и Миља Радосављевић, студенткиње Факултета организационих наука, под менторством професорке Весне Дамњановић и Ање Копривице.

Влада Винкић

Фото: Лична архива Вање Попов