2021-06-29T23:45:44+02:00 30. јуна, 2021. 07:59 |

Вашар на старом месту 6, 7. и 8. јула

Јавно комунално предузеће „Kомуналне службе“ Пожаревац почело је припреме за организацију Ивањданског вашара. Вашар ће уобичајено трајати три дана, 6, 7. и 8. јула.

Прошле године вашар није одржан због опасности од корона вируса тако да је за овогодишњи, након боље епидемиолошке ситуације и попуштања мера, Градско веће 22. јуна дало сагласност за одржавање. Директор ЈКП „Комуналне службе“, Марко Марјановић за “Реч народа“ каже да се после паузе очекује велики број посетилаца јер су се људи ужелели окупљања и дружења.

Закуп тезги за вашар је у четвртак, 1 јула.

Ивањдански вашар у Пожаревцу је по броју посетилаца и закупу и разноврсности понуде, поред шабачког и неготинског, један од највећих у Србији.

Мада се последњих година помињала могућност да се вашар пресели на неку другу локацију, то се ни ове године неће десити. Вашар остаје на старом месту, на простору старог пожаревачког Вашаришта што нам је потврдио и Марко Марјановић, директор Јавног комуналног предузећа „Комуналне службе“, које је организатор ове традиционалне манифестације.

Последњих година вашар се простире читавом Улицом Илије Гојковића у пуној дужини, у делу Партизанске од Улице Далматинске до укрштања са Kосанчићевом, делу Индустријске од Илије Гојковића до укрштања са Далматинском улицом, Стишкој до укрштања са Улицом Девет Југовића и делу Лоле Рибара од укрштања са Југ Богдановом улицом.

Ове улице биће затворене за саобраћај у дане вашара.

Сви закупци тезги и простора на пожаревачком вашару 7. јула имаће прикључке на електричну мрежу, обезбеђене чесме са водом за пиће, мобилне тоалете и посуде за одлагање смећа.

Радници Комуналног предузећа дежураће током вашара и одржавати јавну хигијену на овој површини, а после вашара их очекује генерално сређивање овог дела Пожаревца.

  Д.Д.