2021-09-02T09:28:16+02:00 2. септембра, 2021. 09:28 |

Васиљевићу помоћ у изградњи нове куће

Председник Општине Велико Градиште Драган Милић примио је мештанина села Курјаче Владицу Васиљевића коме је, почетком овог месеца у пожару, потпуно изгорела кућа. Састанку су присуствовали и представници Месне заједнице Курјаче, члан Општинског већа из Курјача и власник „Курјаче градње“. Сви они помажу у изградњи новог објекта.

Васиљевићу је, због старе инсталације, кућа изгорела до темеља. У помоћ су му, у гашењу пожара, поред ватрогасаца прискочили и мештани села, али стара градња није издржала.

Месна заједница и члан Општинског већа Дејан Ивановић од мештана су прикупили средства у висини од 5.500 евра, а изградњу објекта започела је фирма „Курјаче градња“. Помоћ Општине је 120.000 динара, а да би кућа била усељива потребно је око 15.000 евра. До сада је доста урађено, објекат је стављен под кров, изведене су инсталације, уграђена столарија. Како би се и остали радови завршили пре зиме и набавио намештај, упућен је позив људима добре воље да помогну Владици, који је незапослен. Помоћ се може доставити преко Месне заједнице Курјаче.