Градска организација Двери Пожаревац најављује да ће упутити захтев локалној самоуправи, којим ће тражити већу бригу о породилишту и потребама трудница и породиља:

– Иако смо свесни чињенице да здравство потпада под републички, а не локални ниво, локална власт мора више водити рачуна о стању породилишта, наводи председник ГрО Двери Пожаревац Дарко Ненадић у саопштењу за јавност и додаје:

– Као Двери Пожаревац желимо да дамо максималан допринос новој кампањи „Једна је мајка“, коју је Српски покрет Двери покренуо на свим нивоима. Циљ кампање је да дамо конкретне предлоге у правцу побољшања породичне политике по којој су Двери најпрепознатљивије. То се пре свега односи на обнову свих породилишта у Србији, али и на подизање материјалних и кадровских капацитета у породилиштима, бољу исхрану за труднице и породиље, као и најбољу постпорођајну негу. Стање у породилиштима је најбоља слика државе и власти. Не смемо дозволити да породиље сведоче о томе да им је порођај био најмање тежак од свега другог што су доживеле у породилишту.

– Понављамо став председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића да сва породилишта у Србији морају бити као хотели са пет звездица, да нам се никада више не дешава да жене не желе да имају више деце због негативног искуства које су доживеле у породилиштима, већ да тамо желе да се врате са радошћу.

Ненадић додаје и да велика средства из градског буџета одлазе на упитне тендере и друге непотребне ствари, те да би тај новац требало уложити у конкретне мере породичне политике, а пре свега у реновирање породилишта и подршку трудницама и породиљама:

– С обзиром да бела куга хара Србијом и да смо између два пописа за 10 година изгубили више од 700.000 становника, сматрамо да подстицаји наталитету морају постати приоритет како државе у целини, тако и сваког града и општине у Србији, закључује председник ГрО Двери Пожаревац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content