2020-09-14T09:10:40+02:00 14. септембра, 2020. 09:10 |

Вече фламенко гитаре

Синоћ је лапидаријум Народног музеја Пожаревац био домаћин „Осмих јулских музичких сусрета“, где је одржан целовечерњи концерт госта из Северне Македоније, гитаристе Томислава Нешковског. Поштоваоце музике Нешковски је овај пут обрадовао изузетним избором традиционалних фламенко тактова, као и темама са варијацијама на македонску, арапску и српску мелодију.

– Уркос пандемији, ми смо наставили сарадњу са Народним музејом на најлепши могући начин, што потврђују и вечерашње реакције и аплаузи публике. Наравно, сама пандемија била је разлог да се овогодишњи осми по реду „Јулски музички сусрети“ одрже у септембру, док смо се заједничким ангажовањем потрудили да се у овом предивном простору под звезданим небом испоштују све предвиђене заштитне мере, каже Миодраг Павловић, председник Музичке омладине Пожаревац.

Вреди поменути да Томислав Нешковски свој уметнички таленат, уз музику испољава и кроз ликовно стваралаштво. Његов наступ у оквиру „Осмих јулских музичких сусрета“ подржали су Град Пожаревац,’ „Водопривреда“, „Предузеће за путеве“, „Топлификацфија“, ЈКП „Водовод и каализација“ и „Venetian Fashion“.

Влада Винкић