2021-05-08T09:36:29+02:00 8. маја, 2021. 09:36 |

Вече лепоте и музике (објављено 22. маја 1970)

 

Победници  фризерка Надица Винкић и фризер Божидар Јовић

Било је то пријатно „Вече лепоте и музике“. Организатори, берберско – фризерски салон „Украс“ и Дом омладине, приредили су јавно такмичење женских и мушких фризера овог салона под називом „Вече лепоте и музике“. Десет фризерки и седам фризера пред око 300 посетилаца, уз музику ансамбла Дома омладине и наступ солисткиња Мирјане Ђорђевић и Славице Јовић, представили су умешност и уметнички укус у изради слободних женских фризура.Десет младих  Пожаревљанки радо су се одазвале да буду манекенке. Стручни жири састављен од искусних фризера имао је тежак задатак да од десет најлепших изабере три фризуре за награде. Коначно је одлучено да прво место припадне фризерки Надици Винкић, друго Бисерки Ристић, а треће Љиљани Стојановић. 

У мушкој конкуренцији седам мушких фризера такмичило се у вештини брзог шишања мушкараца. Жири је за победника прогласио Божидара Јовића, на друго место пласирао се Зоран Перић, а на треће Братислав Микић. 

Према речима директора салона „Украс“ Лазара Јовановића победници са овог такмичења учествоваће на сличним надметањима која ће се организовати у Великом Градишту, Кучеву, Петровцу на Млави, Малом Црнићу и осталим местима у околини.