У Петровцу на Млави се, од 27. марта до 1. aприла, одржава 13. Фестивал глумачких остварења „Гулини дани“.

Фестивал је отворила народна посланица Наташа Ивановић, а пре извођења прве представе „Мрешћење шарана“ позоришта „Масука“ из Велике Плане отворена је изложба Факултета драмских уметности из Београда под називом „Век и по школе глуме у Србији“.

У уторак, 28. марта наступили су глумци позоришта „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића са представом „Др“, а у среду су се представили Јагодинци са представом „Иза кулиса“.

Четвртак, 30. март, резервисан je за костолачки „Кастелум“ и представу „Љубав“, док је у петак на програму „Госпођа министарка“ позоришта „Инат“ из Ужица.

Фото: РТВ Млава: Из представе „Иза кулиса“ позоришта из Јагодине

Последњег дана Фестивала, у част награђених глумаца који се проглашавају сваке вечери, биће изведена „Симфонија Црњански“ београдског позоришта „Дадов“. Истога дана пре подне петровачко позориште премијерно се представља Пепељугом.

До сада су за глумце вечери проглашени Јелена Стојадиновић, Валентино Ољача и Бојан Милорадовић. На крају Фестивала биће додељене награде за најбољег глумца, најбољу глумицу и најбољу епизодну улогу. Покровитељ Фестивала је Општина Петровац на Млави.

Share.

Comments are closed.

Skip to content