2018-02-28T11:35:02+01:00 28. фебруара, 2018. 11:35 |

Вечерас проглашење добитника Миливојевог штапа и шешира

  Синоћњим наступом „Милановачког позоришта“ које  се представило Молијеровом „Тврдицом“ у режији Бранка Кнежевића, завршен је такмичарски део овогодишње Смотре аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир”. За сликовито креирање лика жири је наградио Драшка Обреновића за улогу Жака (подсећања ради, Обреновић је прошлогодишњи победник овог Фестивала), док је  глумица вечери и добитница реплике Миливојевог штапа Марија Крсмановић за улогу Фросине.

Жири традиционалних четрнаестих  Аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир”кога чине Вера Зарић-Митровић, директорка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу, Весна Пејић, професор разредне наставе и Слободан – Боба Степић, професионални глумац, имаће тежак задатак да прогласи најбољег глумца Фестивала српских варошких позоришта, а у конкуренцији су Љубивоје Бубе Марковић из Градског позоришта „Абрашевић“ Ваљево за улогу Лакија у комедији „Маратонци трче почасни круг“, Валентино Ољача, који је тумачио Морисеа у комаду „Идемо у лов“ пожаревачког позоришта „Миливоје Живановић, Саша Вукић за улогу шефа Костића у представи „Затворски блуз“ „Таетра пет“ из Београда, Милош Милошевић који је тумачио Пауна у представи „Не играј на Енглезе“ ансамбла „Temple of Art“ из Јагодине и синоћна  добитница Миливојевог штапа Марија Крсмановић.

У част победника,  театар „Креативни хаос“ из Смедерева, извешће комад „Путујуће позориште Шопаловић“ Љубомира Симовића. Традиционално, реч је о првонаграђеној представи са овогодишњег Фестивала „Живка Матић“.

В.Винкић