2021-05-22T16:33:33+02:00 23. маја, 2021. 11:00 |

Велики успех костолачке гимнастике

На Државном школском првенству у спортској гимнастици, ученици Основне школе ,,Јован Цвијић“ из Костолца постигли су високе резултате.

За Државно такмичење у спортској гимнастици које је одржано 14. и 15. маја у костолачкој Спортској хали, пласирале су се следеће екипе и појединци: у категорији најмлађих пионирки узраста од 1-4. разреда – Миловановић Ђурђа и Потић Лена, у категорији млађих пионирки узраста од 5-6. разреда – Наташа Митић, у категорији старијих пионирки узраста од 7-8. разреда – Стојановић Миљана и Живановић Ања.

За Државно такмичење у гимнастици пласирали су се: млађи пионири узраста од 5-6. разреда ОШ „Јован Цвијић“ Костолац – појединачно – Спасић Илија, старији пионири узраста од 7-8. разреда – појединачно Тодоровић Душан и Кошарић Матеја. У категорији омладинаца пласирала се екипа Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац и појединачно – Петровић Урош.

 

 

 

 

 

 

У женским категоријама постигнути су следећи резултати: екипно најмлађе пионирке узраста од 1-4. разреда – 1. место ОШ „Јован Цвијић“ Костолац (састав екипе: Миловановић Марија, Огњановић Ленка, Поповић Нађа и Шћекић Лара), а појединачно су освојена следећа места: Огњановић Ленка – 1. место, Поповић Нађа – 2. место, Миловановић Марија – 9. место, Миловановић Ђурђа – 13. место, Шћекић Лара -16. место, Потић Лена – 21. место.

У категорији млађих пионирки узраста од 5-6. разреда појединачно, 7. место освојила је Наташа Митић, а у категорији старијих пионирки узраста од 7-8. разреда појединачно су се пласирале на 4. место Стојановић Миљана и на 6. месту Живановић Ања.

 

 

 

 

 

 

У узрасту млађих пионира у конкуренцији од 1-4. разреда Виктор Асановић је освојио 1. место. У конкуренцији од 5-6. разреда екипно 1. место освојила је ОШ „Ј. Цвијић“ Костолац, у саставу: Црносељански Јован,Павловић Богдан и Тодоровић Јован. Појединачно се пласирао Спасић Илија на 10. место.

У категорији старијих пионира узраста од 7-8. разреда појединачно су се пласирали на 4. место – Тодоровић Душан и на 6. место Кошарић Матеја.

У категорији омладинаца екипно ТШ „Никола Тесла“ Костолац постигла је 2. место у саставу – Крстић Бошко, Михајловић Богдан, Живановић Давид и Живановић Лука, а појединачно се пласирао Петровић Урош на 3. место.

Наставници ОШ „Јован Цвијић“ који су водили децу на Државно такмичењe у спортској гимнастици су Александар Шаманц и Звездан Реџовић, а такмичаре ТШ „Никола Тесла“ Предраг Миловановић.

Поводом остварених успеха председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је уз честитке испред локалне самоуправе и жељу да у даљем такмичењу постигну најбоље резултате и још једном покажу да је Костолац центар српске гимнастике за младе, истакао:

– Локална самоуправа ће наставити са улагањем у спортску инфраструктуру, јер из оваквих резултата наших ученика видимо да је то прави смер и да се ова улагања исплате на дужи рок. Наша деца добијају могућност да се баве спортом на начин да постижу врхунске резултате и то је оно чему тежимо и што нам је циљ.