Општина Велико Градиште представила је своје туристичке потенцијале на 44. Међународном сајму туризма у Београду. Као и сваке године штанд ове општине постављен у Хали 4 Београдског сајма привукао је бројне посетиоце. Туристичка организација Велико Градиште овог пута акценат је ставила на предстојећу летњу сезону, са освртом на спортски туризам по коме је већ годинама препознатљива ова општина.

Драган Милић и Дајана Стојановић

Директорка Туристичке организације Дајана Стојановић  напоменула је да је прошле године остварено преко 130 хиљада ноћења. Све то је потпомогнуто изузетно богатом историјом овог краја, културним и гастрономским манифестацијама, природним лепотама, али и врхунским смештајем и ресторанима.

– Богато туристичко лето почиње од Фестивала цвећа и меда, преко Царевчевих дана, Рамских сутона, Аласких вечери, Пасуљијаде, Сила феста, Гитаријаде, па до многобројних спортских дешавања. Водимо рачуна о томе шта наши гости мисле, те их анкетирамо о нашој понуди. На основу тога прилагођавамо туристичку понуду, истакла је Стојановић.

Презентацији на Сајму присуствовао је и председник Општине Драган Милић, који је образложио зашто летовати на Сребрном језеру. Осим близине Београда са којим Градиште повезује добар пут, ту је, како је рекао уживање у лепотама језера, али и спа центара, учење бројних спортова,

-Ту је кошаркашки камп Милоша Теодосића, одбојка на песку, тенис…Ускоро почиње изградња једне од најлепших марина на Дунаву, те ћемо понуду обогатити и у овом делу. Обавезан је обилазак Рамске тврђаве, где је најлепши залазак сунца на Дунаву. Осим тога туристи могу обићи Виминацијум, Голубачку тврђаву… Овај крај има шта да понуди, рекао је Милић.

Део презентације на Сајму

Share.

Comments are closed.

Skip to content