2018-06-22T14:16:15+02:00 22. јуна, 2018. 14:16 |

Велико Градиште: Награде за знање

Општина Велико Градиште организовала је данас свечану доделу награда најуспешнијим  ученицима, студентима и професорима у протеклој школској години. Ове године међу награђенима је тридесет и петоро добитника дипломе „Вук Караџић, од којих четворо ђака генерације, као и дванаесторо ученика у појединачним такмичењима и две одбојкашке екипе који су освојили неко од прва три места на републичким такмичењима и њихови професори заслужни за успех.

           Руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове Сања Стојадиновић је истакла да се из општинског буџета издвајају значајна средства за образовање и на тај начин се побољшавају услови рада у школама како за ученике, тако и за њихове наставнике.

Приликом уручивања награда, председник Општине Велико Градиште Драган Милић је казао да локална самоуправа одаје признање и награђује рад, труд и изузетан успех ученика и њихових професора.

-Из године у годину постижете изузетне резултате и то показује да је наше образовање на једном врло високом нивоу. Имамо три основне школе које постижу завидне резултате, ученици после завршетка Гимназије уписују најтеже факултете, имамо Музичку школу која већ даје кадрове и Дечији вртић који је заступљен у половини насеља и самом Великом Градишту. Општина непрекидно улаже у образовање кроз награде најбољим ученицима и професорима, бесплатном ужином за основце и превозом за средњошколце, али и кроз инвестирање у школе, било да је то уређење простора или набавка интерактивних табли и других квалитетних учила. И студентима, поред бесплатног превоза до факултета једном месечно, Општина сваке године додељује стипендије како би им олакшала учење и створила боље услове за рад. Верујем да су ови напори допринели вашем успеху и надамо се да ћете једном, када завршите школовање, одлучити да живот нставите у нашој земљи или баш овде, у вашем крају, истакао је Милић.

                                                                                         Д.Динић

Опширније у наредном броју недељника „Реч народа“ који је на киосцима од 26. јуна