Председник општине Велико Градиште Драган Милић примио је припаднике полиције из Великог Градишта који су 19. јануара учествовали у спасавању младића из Дунава. Да подсетимо тога дана, на Богојављење, у водама Дунава организовано је пливање за Часни крст и истовремено догодила се тешка саобраћајка на путу између Сребрног језера и села Острово када је ауто у коме су се налазила двојица младића пао у реку.

       -Један младић је том приликом, нажалост смртно страдао док је други, захваљујући пожртвовању петочлане екипе полицајаца и њиховом командиру, спасен, рекао је председник Милић.

       – Сви они жртвовали су своје животе да би спасли угрожене младића, потврдио је заменик председника Недељко Васић.

Припадници полиције који су учествовали у акцији спасавања, командир ПС Велико Градиште Никола Митровић, његов помоћник Славиша Чампар, полицајци Давор Милошевић, Игор Јанковић, Стеван Лукић и Алекса Ракић награђени су симболичним новчаним наградама.

       Руководство Општине захвалило се полицајцима и начелницима ПУ Пожаревац и ПС Велико Градиште Дарку Пајкићу и Ненаду Ераковићу као и свим припадницима полиције који нису у прилици да бирају тренутак када ће да притекну у помоћ.

      -Овај догађај доказ је колико је занимање полицијског службеника, тешко и одговорно. У оваквим ситуацијама одлука се мора донети у тренутку јер од ње зависи нечији живот. Ушли су у хладну воду не знајући колико је живота угрожено и борили се до краја. Много нам је жао што оба младића нисмо успели да извучемо живе из Дунава. Један живот је нажалост у овој несрећи изгубљен, подсетио је на догађај начелник Пајкић.

Апел возачима

           Председник општине Драган Милић је овом приликом упутио апел возачима, нарочито младима који немају много искуства за воланом, да поштују ограничења и обрате пажњу на услове на путевима. Ово у циљу спречавања нежељених последица које могу бити веома озбиљне.

Share.

Comments are closed.

Skip to content