2020-10-21T09:27:10+02:00 21. октобра, 2020. 09:26 |

Велико Градиште: Најуспешнијима новчане награде и повеље

Председник општине Велико Градиште Драган Милић и председник Скупштине општине Владимир Штрбац, уручили су заслужним удружењима и појединцима општинске награде и повеље које се додељују поводом Дана општине Велико Градиште, а које 2. августа нису додељене због неповољне епидемиолошке ситуације изазване Ковидом -19. На скупу који је отворио председник СО Владимир Штрбац, председник Општине Драган Милић говорио је о раду и резултатима локалне самоуправе између два празника општине: 

– Период за нама карактеристичан је по спроведеним изборима у којима смо добили нови општински тим, по томе  што је урађено доста, много више него што смо планирали, у неким сегментима чак и неколико пута више, као што је асфалтирање преко 30 километара улица, урађена је спротска хала, радили смо на водвоводу, вртићу, на Рамској тврђави, развоју туризма… Све то било је могуће захваљујући пре свега доброј сарадњи са Владом Србије и средствима која смо од ње добили, пројектима прекограничне сарадње и програмима који су доносили средства нашој општини. О односу Владе према нашој Општини најбоље показују посете републичких функционера: председника Републике у три наврата, председнице Владе Ане Брнабић, потпредседника Љајића и Михајловићеве, бројних министара, истакао је Милић и подсетио на два капитална пројекта у овом периоду, на брзу саобраћајницу од аутопута до општина Велико Градиште и Голубац и на аеродром на Сребрном језеру.

Честитајући награђенима председник је рекао да је поносан што живи међу људима који су допринели да великоградиштанска општина буде препознатљива у спорту, пољопривреди, производњи меда, привредним резултатима, по раду Црвеног крста и месних заједница, по успесима ватрогасаца, студената, ученика…

Награде су добили: Радомир Величковић из Великог Градишта (спорт), Јовица Јанковић из Великог Градишта (пољопривреда-ратарство), Фудбалски клуб „Сираково“ (спорт), Катарина Милошевић из Великог Градишта (ученик генерације), Слободан Боба Ковач из Великог Градишта (спорт и афирмације општине), Фабрика уља „Дунавка“ д.о.о. (привреда), Фарма пчела Живковић из Бискупља (пољопривреда и рурални туризам), Удружење жена „Златна рука“ Ђураково-Поповац (афирмација општине), Месна заједница Љубиње (афирмација насеља), Пекара „Ема“ Велико Градиште (привреда-предузетништво), Никола Марковић из Курјача (најбољи студент општине) и Црвени крст Велико Градиште (хуманитарни рад). Физичким лицима припао је и новчаи део награде у износу од по 20.000 динара.

Повеља као вид признања уручена је Ватрогасно-спасилачкој јединици Велико Градиште, Ловачком удружењу „Голуб“ из Градишта и Ловачком удружењу „Фазан“  из Средњева. У образложењу је наведено да су од момента проглашења ванредног стања у Србији због пандемије корона вируса, припадници Ватрогасно-спасилачке јединице, бројни волонтери и чланови ловачких удружења ставили све своје ресурсе на располагање Општинском штабу за ванредне ситуације и до последњег дана ванредног стања активно учествовали у пружању помоћи најугроженијем делу становништва.

У име свих добитника захвалио се студент пете године Медицинског факултета Универзитета у Београду Никола Марковић који је поред осталог рекао: –  За мене је ово изузетно значајно признање и доказ да општина у којој сам рођен прати моје школовање и да ми пружа подршку да наставим са својим радом, пре свега у својој земљи…

На крају свечаног скупа присутни су имали прилику да погледају промотивни филм „Година искушења“ о достигнућима ове локалне самоуправе.