2020-04-08T09:25:24+02:00 8. априла, 2020. 09:25 |

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: Ограничење игара на срећу

Ради избегавања блиских контаката између корисника и пружалаца услуга као и корисника услуга међусобно, забрањене и услуге улепшавања лица и тела 

      Oд 1. априла и на подручју општине Велико Градиште примењује се одлука Владе Србије о ограничењу организовања игара на срећу. Овом одлуком забрањује се приређивање посебних и класичних игара на срећу (у кладионицама, коцкарницама и сличним објектима), осим преко средстава електронске комуникације, као што су интернет, телефон, телевизија, радио, СМС и било који други облик електронске комуникације.

Такође је на снази Уредба о забрани привредним друштвима, другим правним лицима и предузетницима да, док траје ванредно стање, обављају делатности пружања фризерских и козметичких услуга, педикира, маникира, услуга фитнес клубова и теретана, активности турских купатила, сауна и парних купатила, соларијума, салона за мршављење, салона за масажу, одржавања и улепшавања лица и тела код којих је природа делатности таква да захтева близак контакт између пружалаца и корисника услуга, као и корисника услуга међусобно. Овим се смањује опасност од преношења болести COVID-19.