2018-11-15T20:59:24+01:00 15. новембра, 2018. 20:59 |

Велико Градиште ових дана…

Дан ватрогасаца и Дан просветних радника

У Општини Велико Градиште заједничким пријемом, обележена су  Дан ватрогасаца и Дан просветних радника. Председник општине, Драган Милић, уручио је награде најуспешнијим радницима у протеклој години и истакао да су обе професије изузетно тешке, те  да Општина има чиме да се похвали будући да се улаже у њих .

 Од радова у школама  и вртићу Милић је издвојио нови објекат у Средњеву и подручном одељењу школе у Царевцу, нову спортску халу и два нова одељења у Вртићу, као и уређење  Основне школе у Великом Градишту и радове на фасади у Средњој школи. Основној школи у Мајиловцу за Дан школе поклоњена је “паметна“ табла, а  Општина награђује ученике за постигнут успех.

Председник је честитајући празник ватрогасцима поручио да зна да им никада није било теже него ове године, при том мислећи на пожаре којих је ове јесени било више него претходних, упутивши апел грађанима да буду пажљивији.

Овом приликом, најистакнутијим радницима подељене су пригодне новчане награде као признање за њихов рад и изузетан допринос заједници. Награђени су просветни радници Весна Новковић, професор хемије и Дејан Милановић, професор физичког васпитања из Средње школе “Милоје Васић“, Данијела Марковић и Јованка Радуловић, наставнице разредне наставе из ОШ “Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту, Горица Костић, професор разредне наставе, из ОШ “Миша Живановић“ Средњево, Наташа Николић, наставница разредне наставе из ОШ “Вук Караџић“ Мајиловац и васпитачица Милена Ђуричић, из Предшколске установе “Мајски цвет“ док се као најбољи ватрогасац-спасилац ове године истакао Мирослав Мирковић из Ватрогасно-спасилачке јединице у Великом Градишту.


У ЉУБИЊУ

Шест улица добило нови асфалт

Мештани села Љубиње добили су нови асфалт у чак шест улица. Учешћем грађана и Општине асфалтирано је укупно око 2.150 метара пута, а укупна вредност инвестиције износи 12.349.812 динара. Радове је,  у присуству представника Месне заједнице овог села, обишао председник Општине Драган Милић, са сарадником за комуналне делатности  Бобаном Јовановићем.


Прво инклузивно дружење

Хуманитарна организација „Србија великог срца“организовала је прво инклузивно дружење деце са развојним сметњама и инвалидитетом у градском парку у Великом Градишту. Деца су уживала у игри са вршњацима уз родитеље, васпитаче, дефектологе, представнике Општине и Центра за социјални рад Велико Градиште и Голубац.

У оквиру заједничког пројекта са Спортским савезом Велико Градиште у недељу је одржан први тренинг за децу са развојним сметњама, у спортској хали Средње школе „Милоје Васић“. Тренинзи се  организују сваке суботе и недеље у термину од 16 до 17 часова у циљу стварања регионалног спортског центра и кампова у Општини Велико Градиште.