НА ДУНАВСКОМ ФОРУМУ

Драгану Милићу „Дунавски цвет“

На 7. Дунавском бизнис форуму, отвореном 13. новембра у Новом Саду, председник општине Велико Градиште, Драган Милић, примио је престижно признање “Дунавски цвет“ за ангажман на унапређењу  регионалне сарадње у Подунављу. У раду Форума, посвећеном Дунавској стратегији и улози бизниса у њеној имплементацији, учествују водеће личности из области бизниса, науке, културе и медија, као и представници политике, дипломатије и јавног живота из 14 земаља Подунавља и региона. Овај значајан регионални скуп окупио је око 600 учесника.

Мега пројекат Европске уније, према којој је и Србија стратешки опредељена, представио је Радован Пејановић, председник програмског одбора 7. Дунавског бизнис форума и нагласио значај израде свеобухватне стратегије за развој Подунавског региона и његов економски, политички, геополитички , еколошки, научнообразовни и културни аспект. Он је, такође, истакао да су транспорт и логистика велика шанса Србије.

Председник скупштине Привредне коморе Србије, Милош Ненезић, нагласио је да пројекат обухвата 14 земаља, те да ће побољшање привредне сарадње са земљама у региону довести и до бољег животног стандарда.

О значају коридора “Исток“ за Србију и регион говорио је Ненад Чоловић, захваливши се председнику општине Велико Градиште који је подржао овај пројекат.

Организатори овог великог догађаја су Медиа Инвент, Институт европских региона из Салзбурга и Привредна комора Војводине.


ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШАО РАДОВЕ НА ДОГРАДЊИ ПУ “МАЈСКИ ЦВЕТ“

Простор за 30 малишана

Две недеље по полагању камена темељца за доградњу спортске хале и нових просторија у Предшколској установи “Мајски цвет“ у Великом Градишту, председник општин Драган Милић, обишао је са својим сарадницима започете радове.

Да се радови одвијају по предвиђеном плану уверио се на лицу места, у пратњи директорке ове установе, Славице Јанковић, и шефа градилишта. Доградња вртића обухватиће изградњу спортске хале за потребе вртића и доградњу још два одељења са пратећим пословним простором и мокрим чворовима чиме ће се капацитет овог објекта повећати за боравак још 30 малишана.

Средства за доградњу je, поред општине, обезбедио и Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику преко Програма за суфинасирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години.


НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ЗА КАДЕТЕ, ЈУНИОРЕ И МЛАЂЕ СЕНИОРЕ У БЕОГРАДУ

Тијана Стоиљковић шампион Србије

     У Београду је одржано Првенство Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре на коме је учествовало око 400 такмичара. ВГСК је на овом такмичењу наступио са три такмичара: у категорији кадета – 52 кг. Немања Милосављевић и Петар Животић и у категорији млађих сениорки – 50 кг. Тијана Стоиљковић.  Немања Милосављевић је у трећем колу изгубио са један разлике, а Петар Животић је изгубио меч у првом колу.

     У категорији млађих сениорки – 50 кг. Тијана Стоиљковић је у финалу радила са такмичарком из КК „Лозница“ Славком Петровић и исту победила са 7 – 4, освојивши прво место и златну медаљу. Ово је уједно била и последња провера пред Првенство Балкана за кадете, јуниоре и млађе сениоре које се одржава 30. новембра у Дубровнику где од наше репрезентативке Тијане Стоиљковић, клуб и тренери Небојша Стоиљковић, Бранко Ђорђевић и Јовица Стоиљковић очекују једно од спортских одличја.

Share.

Comments are closed.

Skip to content