2018-12-06T10:44:10+01:00 6. децембра, 2018. 10:42 |

Велико Градиште ових дана …

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НА САЈМУ ТУРИЗМА У КРАГУЈЕВЦУ

                  Треће место за презентацију

Туристичка организација Општине Велико Градиште представила се на 10. Међународном сајму туризма и сеоског туризма у Крагујевцу на коме је  учешће узело више од 100 излагача из земље и региона.

Великоградиштанци су наступили у оквиру заједничког пројекта „Бисери Дунава и Ђердапа“ у коме су учествовали Град Пожаревац и општине Велико Градиште, Голубац, Доњи Милановац, Кладово, Неготин, Национални парк Ђердап и удружење „Бисери Источне Србије“ које је било носилац пројекта. Градска туристичка организација Крагујевца и Шумадија сајам организовали су бројне стручне, едукативне програме у циљу унапређења сарадње у области развоја туризма.

На дан отварања сајма штанд  „Бисера Дунава и Ђердапа“ посетили су представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Туристичке организације Србије као и домаћини, директорка ТО Града Крагујевца и представници Шумадија сајма. На атрактивној презентацији похваљен је целокупан наступ, велики туристички потенцијал , те одлична гастрономска понуда.

Крагујевчани, који су традиционално једни од најбројнијих поштовалаца и обожавалаца Сребрног језера и целог Ђердапа, дуго су се задржавали на штанду ТО Велико Градиште. Поред класичних одмора примећено је велико интересовање за верски туризам и поклоничке туре према манастирима Тумане и Нимник.

Према оценама стручног жирија, штанд „Бисери Дунава и Ђердапа“ освојио је треће место за презентацију на сајму. Код ове престижне награде Сајма оцењивао се цео наступ, изглед штанда, пропагандни материјал, филм, храна као и успешна комуникација и усмена презентација туристичких потенцијала.


ПРИЈЕМ ЗА ШАМПИОНКУ СРБИЈЕ У КАРАТЕУ

Тијана   Стоиљковић најбоља на Првенству Србије

Градиштанку Тијану Стоиљковић, шампионку Србије у каратеу на Првенству Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре,  угостио је, протекле недеље, Драган Милић, председник Општине.

Честитавши на успеху Тијани и њеном тренеру Небојши Стоиљковићу, председник је изразио задовољство постигнутим резултатима, рекавши да ће Општина наставити и даље да стимулише и награђује најбоље спортисте. Уз  пригодан поклон, професионални прслук и штитник за такмичење, председник Милић је Тијани пожелео успех на такмичењу које је очекује  у Дубровнику.

Пријему су присуствовали Саша Бранковић,  директор Спортског центра Велико Градиште и Душан Бановић, генерални секретар Спортског савеза  Општине.