2018-12-12T09:00:22+01:00 12. децембра, 2018. 09:00 |

Велико Градиште ових дана …

Саветовање пољопривредних произвођача        

                Са стручњацима Пољопривредне саветодавне стручне службе Пожаревац и представницима Директне банке Београд, Општина Велико Градиште организовала је саветовање пољопривредних произвођача. Присутнима је успешан рад пожелела помоћница председника Општине Гордана Јецић, која је, поред осталог говорила и о регресима за пољопривреду. За репродуктивни материјал тј. вештачко осемењавање рекла је да се  одобрава 1.400 динара по грлу и да не постоји ограничење броја грла за која се подноси захтев. Пријаве за ове регресе предају се до 15.децембра ове године. Она је такође подсетила да се са завршетком изградње постројења за производњу пијаће воде у Острову, намећу одређена ограничења у коришћењу пољопривредног земљишта у зони санитарне заштите овог водоизворишта чиме се уствари забрањује употреба минералних ђубрива, хербицида, пестицида…Гордана Јецић је обавестила произвођаче и о подстицајима за спровођење одгајивачких циљева у сточарству, о регресирању садње вишеговишњих засада у висини од 50 одсто од уложених средстава… Речено је да Општина сваке године организује посете пољопривредника сајмовима, последњи је био у Верони (50 посетилаца) и у Новом Саду (боравило 150 пољопривредника).

                Представници ПССС Пожаревац говорили су о употреби средстава за заштиту биља, о контроли плодности земљишта, о условима гајења и држања квалитетних грла стоке по постојећим стандардима… Директорка  Регионалног центра Нови Сад, представила је Директну банку чија се експозитура налази у Пожаревцу. Том приликом промовисани су и кредити намењени пољопривредницима.

                Александар Игњатијевић је испред Одељења за привредни и економски развој и дијаспору Општинске управе, упознао пољопривреднике са мерама пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2019. години.                                                                              Извор: Сајт Општине ВГ


ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СА НОВИМ ВЛАСНИКОМ „ДУНАВКЕ“

О  почетку рада Фабрике, запошљавању…

        Председник Општине Велико Градиште Драган Милић састао се са представницима фирме која је откупила Фабрику уља „Дунавка“ у стечају. Покренута су питања сарадње овог предузећа са локалном самоуправом и његовог доприноса аграрном развоју општине, о почетку рада Фабрике, запошљавању и развојним плановима.