Нови кров на Дому културе и грејање за ђаке у Царевцу

              Председник општине  Драган Милић обишао је са сарадницима реновиране објекте Дома културе и подручног одељења ОШ “Миша Живановић“ у Царевцу.

Радови на замени кровног покривача старог дела зграде Дома културе у Царевцу који су обухватили санацију 290 m2 кровне конструкције завршени су у децембру 2018. године,  коштали су 620.640 динара, а  средства су опредељена из буџета општине.

У  подручном одељењу ОШ “Миша Живановић“ током новембра прошле године приведена је крају инсталација котларнице и уведено централно грејање за читав објекат у чијем је саставу и одељење Предшколске установе. Постављено је 15 грејних тела са термоглавама ради боље регулације температуре у обе учионице, предшколском одељењу, зборници, холу и санитарним просторијама. Сви материјали су атестирани, а на инсталацијама извршена неопходна испитивања.

Средства, у висини од 660.000 динара за ове радове обезбедила је општина Велико Градиште.

Представници локалне самоуправе објекте у Царевцу обишли су у пратњи директора Школе, Дејана Рајковића, директорке ПУ “Мајски цвет“, Славице Јанковић и председника Месне заједнице Ненада Аћимовића.


Потписани уговори са спортским удружењима           

Председник општине Велико Градиште Драган Милић, потписао је уговоре за финансирање и суфинансирање програма из области спорта са спортским удружењима са територије општине.

Милић је истакао да за сва 34 пријављена удружења обезбеђена средства.

– Ми стално причамо  „нити мање општине, нити више деце која се баве спортом“. То је сада око 1.500 деце, рекао је председник Милић, додавши да децу треба задржати у спорту како се не би бавила неким другим, лошим, стварима.

-У почетку смо издвајали 5 милиона, а ове године 24 милиона динара за спорт. Спортски клубови пре седам-осам година нису добијали средства. Сада имају за такмичења, судије и друго и то им олакшава рад. Клубови највишег ранга добили су више средстава, истакао је Милић и похвалио Спортски савез Општине који овај посао успешно ради, најавивши зимски турнир у малом фудбалу у којем учествују сви клубови у организацији Савеза.

Испред Комисије за доделу средстава спортским удружењима, присутним председницима савеза и клубова обратио се Саша Бранковић, директор Спортског центра општине Велико Градиште. Он је објаснио процедуру доделе средстава која су подељена у складу са правилницима о категоризацији и финансирању спорта и изнео препоруке у вези трошења и правдања опредељених средстава. Бранковић је истакао и да удружења за правну помоћ могу обратити Спортском савезу, а служби Општинске управе приликом расписивања јавних набавки како би се средства трошила наменски и у складу са законом.

Share.

Comments are closed.

Skip to content