ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ:

Вежбе током фебруара

                                                           

Јединице Војске Србије изводиће гађање из пешадијског наоружањана самосталном аутоматизованом стрелишту “Пескови“, рејон села Кусиће, који захвата објекте: Коларница – Кошеви – Орнице – Доњипескови  – Саднице – Топољедана у дане : 7. 13. 19. 20. 21. 22. 23. 26. 27. и 28. фебруара.

Забрањује се кретање, задржавање и боравак људи, стоке, моторних возила и сточних запрега у означеном простору у наведеним данима.

Полигонски – стрелишни простор у којем ће се изводити гађање биће обележен црвеним барјачићима и таблицама с анатписом: “Не иди даље – гађа се“ и обезбеђен стражарима.

У наведеним данима забрањен је боравак у означеном простору и свако прикупљање и дирање нераспрснутих пројектила и њихових делова.При наиласку на такав пројектил свако лице је дужно да о томе одмах обавести најближе органе полиције ил инајближу команду Војске Србије.

Војска Србије неће сносити одговорност за несрећне случајеве који могу настати дирaњем нераспрснутих пројектила и њихових делова.


ГРАДИШТАНСКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ НА САЈМУ У БУДИМПЕШТИ

Нове технологије и механизација

Пољопривредни произвођачи из oпштине Велико Градиште, посетили супољопривредни сајам “AGROmashEXPO“ у Будимпешти, у организацији Општинске управе  Велико Градиште.

Ове године сајам су посетила 42 пољопривредна произвођача који су имали прилику да се упознају са најзначајнијим достигнућима везаним за пољопривредну технику. Иако су за ове посетиоце сва дешавања била интересантна, највише времена проводили су у халама са пољопривредном механизацијом.

Поред саjма пољопривредних машина, упоредо су се одржавали и сајмови “Agrargep Show“, “Hungarian Garden“ и “Viticulture and Viniculture“.

Пољопривредници су, осим сајма, обишли и градић Сент Aндреју који важи за значајан српски истoријски и културни споменик који је познат по црквама, музејима, галеријама и уметницима, а уједно је и седиште Будимске епархије Српске православне цркве.

Share.

Comments are closed.

Skip to content