2018-05-28T17:50:12+02:00 28. маја, 2018. 17:50 |

ВЕЛИКО ГРАДИШТE: Пријем најбољих спортиста

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, примио је у данас најбоље младе спортисте у овој години како би им уручио награде и на тај начин обележио изузетан успех на такмичењима највишег ранга у земљи.Тридесетшесторо најбољих младих спортиста, предвођено врсним тренерима, донели су бронзу, сребро и злато, а подршку су им пружили наставници, професори и директори школе. Овим наградама општина настоји да им се одужи за ентузијазам, труд и сву позитивну енергију коју су уложили да би стигли до врха.


Председник Милић поручио је овом приликом да ће Општина увек стајати уз спортисте и подржати их на такмичењима. Председник је најбољима овом приликом уручио вредне награде. Џудистима и каратистима подељене су парадне тренерке, а носиоцима  златнеме даље и кимоно.

На Републичком школском такмичењу у џудоу за ученике основних и средњих школа 3.место освојили су ученици ОШ „Иво Лола Рибар“, Анђела Јовановић, Катарина Стојићевић и Лазар Милошевић. Друго место припало је Зоји Миловановић док је златну медаљу освојила Емилија Лазић. Друго место на овом такмичењу за средњошколце освојиле су ученице Средње школе Велико Градиште, Зорана Благојевић и Ана Милошевић, такмичарка са највећим бројем освојених медаља.

Друго место на Првенству државе за кадете у џудоу освојио је Лазар Лазаревић, а златна медаља са овог такмичења припала је Ани Милошевић. Ана је освојила и друго место на Првенству Србије за јуниоре у џудоу па јој је уручен и специјални кимоно и радна тренерка запостигнуте резултате. До освојених медаља успешно су их водили тренери Драган Лазаревић и Иван Милошевић.

На Првенству Србије за сениоре у каратеу друго место освојила је Тијана Стојиљковић уз тренера Небојш Стојиљковића.

На Школском првенству Србије за ученике основних и срењих школа у карате спорту друго место припало је Марији Ђорђевић, ученици Средње школе. Њу су на такмичењу подржали професорка Драгана Пајкић и тренер Бранко Ђорђевић.

Градиште је град одбојке. И овај пут, ови изузетни момци су то доказали. Мушке одбојкашке екипе ОШ Иво Лола Рибар и Средње школе постали су прваци Државног школског првенства.

Мушка екипа одбојкаша Средње школе најбоља је екипа у Србији у 2018.години, чиме је одбранила титуле освојене 2016. и 2017. године. Овим успехом обезбедили су пласман на светском првенству ученика средњих школа које ће се одржати од 2.до 10. јуна у Чешкој. Општина је за њих обезбедила у комплету парадне и радне тренерке, дрес са шорцом, патике, поло мајце, бермуде и ранчеве.

А пре само неколико дана у Великом Градишту, на Финалном турниру првенства Србије у одбојци, и пионири ВГСК постали су шампиони Србије, по други пут, што до сада у нашој земљи још нико није постигао.Ова екипа победила је Војводину са 3:1