2018-06-12T13:24:51+02:00 12. јуна, 2018. 13:24 |

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: Пријем за бронзане одбојкаше са Светског првенства у Брну

 

Председник општине Драган Милић угостио је ученике Средње школе из Великог Градишта који су на Светском школском првенству у одбојци у Брну освојили бронзану медаљу.

Свечаности су, поред руководилаца општине, присуствовали и истакнути спортски радници и легенде спорта из Великог Градишта.Честитајући им на успеху, председник је рекао да бронзана медаља коју су донели има више него златну вредност, те да су на овом првенству на најбољи начин презентовали свој град, родитеље, професоре и школу.


-Велико Градиште је засејало семе одбојке пре 50 година. Имали смо Митића, Бобу Ковача, Владимира Трифуновића, младог Митића, одличне спортске раднике. Тренер Дејан Милановић показао је да је стручњак светске класе, рекао је Драган Милић уручивши им награду: петодневно путовање у Истанбул са џепарцем од по 100 евра, а тренеру урамљену слику трофејног тима. Успех је “забележен“ и фотографијама на LED билборду у центру града.

Ова екипа јe једина у држави која игра прву лигу у подмлађеном саставу и која је освојила медаљу на овом такмичењу Подсећања ради, тим Средње школе до трећег места стигао је победивши ученике школе из Израела, у конкуренцији екипа из 32 земље, а учешће на светском такмичењу обезбедио им је успех на Републичком првенству у одбојци у Пријепољу, у фебруару ове године.