74 nagradjeni uspesni sportisti     Председник Oпштине Велико Градиште Драган Милић, уприличио је пријем за  ученике – спортисте, њихове тренере и професоре који су током претходног месеца постигли изузетне успехе на републичком школском такмичењу, освојили су три златне, четири сребрне и једну бронзану медаљу. Пријему су присуствовали и председница Скупштине општине, Браниславка Шуловић, заменици председника Општине и Скупштине општине, начелница Општинске управе, директор Спортског центра, председник и секретар Спортског савеза, сарадник председника Општине за спорт као и директори награђених школа – ОШ „Иво Лола Рибар“ и Средње школе.

“Општина опредељује значајна средства за спорт и резултати се виде. На Сребрном језеру смо почели с Веслачким центром, отворен је Кошаркашки камп ТЕО4, славног Милоша Теодосића, а имали смо и SELTA фудбалски камп. Ове године изградићемо на Језеру спортску халу за индор спортове, рекао је Милић који је наградио градиштанске шампионе петодневним путовањем у Венецију и уручио им  мајице и дресове у којима ће освајати нове медаље. Заједничка фотографија најусшешнијих спортиста и њихових тренера већ краси велики билборд у граду.

Да подсетимо, злато на републичком првенству основних школа у одбојци освојила је екипа ОШ “Иво Лола Рибар“. И мушка одбојкашка екипа Средње школе ОК ВГСК освојила је прво место на првенству Србије за средње школе у Кладову. Државни првак у џудоу, на такмичењу одржаном почетком марта у Панчеву, постала је ученица ОШ„Иво Лола Рибар“Ана Милошевић, освојивши 1. место, док је Теодора Стојићевић освојила сребро, а Катарина Стојићевић бронзу. Ученица Средње школе Зорана Благојевић, вратила се са сребром. У каратеу, на републичком такмичењу у Панчеву, Јован Петровић, ученик ОШ „Иво Лола Рибар“ и Тијана Стоиљковић из Средње школе освојили су друго место.

Текст и фото: Сајт Општине Велико Градиште

Share.

Comments are closed.

Skip to content