2021-04-05T11:23:44+02:00 3. априла, 2021. 11:21 |

Велико Градиште: Трка која живот значи


Још једна хуманитарна акција, трка за лечење малог Гаврила покренута је из Великог Градишта. У организацији локалне самоуправе и Спортског савеза Општине Велико Градиште, у петак, 2. априла у 23 часа на пут дуг 200 километара кренула су четири  атлетичара ВГСК, Ненад Радевић, Никола Миловановић, Душан Николић и Ненад Станковић.Пре почетка трке, председник Скупштине општине Велико Градиште Владимир Штрбац захвалио се свима који учествују у акцији помоћи, преневши поруку подршке председника Општине Драгана Милића.

-Велико Градиште је пре свега град добрих људи и град добрих пријатеља. Добри људи су и такмичари који ће трчати трку под називом „Купи километре – Донирај – Подели“, која представља хуманитарну акцију прикупљања помоћи за малог Гаврила Ђурђевића. Уз нас су и пријатељи из Градске општине Костолац, Града Пожаревца, општина Кучево и Петровац на Млави, који нам пружају максималну подршку, рекао је Штрбац.

И Гаврилови родитељи су, док је он гугутао из своје носиљке, послали поруку наде да ће заједничким снагама прикупити новац и да ће ово бити победа свих хуманих људи. Гаврило је на поклон добио играчке и цртеж који му је послала малена Митра Живковић, као подршку у његовој борби.

Од председника Спортског савеза Општине Велико Градиште Душана Бановића сазнајемо да су атлетичари у петак увече кренули из Великог Градишта и да су јутрос у 6 сати стигли у Костолац, где су им се придружили чланови Маратон тима Пожаревац предвођени Гораном Несторовићем. Заједно трче до Пожаревца, а затим и до Петровца на Млави, где би требало да пристигну у 15 часова. Ту ће им се придужити такмичари Атлетског клуба „Драгутин Томашевић“ предвођени Зораном Стојановићем и заједно ће трчати до Кучева где их можемо очекивати око 23 часа. Одатле креће последња деоница преко Голупца до Великог Градишта, где би требало да пристигну у недељу између 9 и 10 часова.

-Наш мото је да трчимо и купимо километре да сви људи добре воље пошаљу бар један смс, што сматрам да није много, јер ови момци за 36 сати претрчаће округло 200 километара упркос лошем времену. Надамо се да ћемо подстаћи људе да донирају средства и помогну Гаврилу да на време добије терапију која ће му помоћи да оздрави, казао је Бановић.

Душан Бановић и Златан Костић

Председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић истиче да је циљ акције подизање свести да нам је у оваквим ситуацијама неопходно јединство, како би сви заједно дошли до циља, у овом случају да сакупимо 2,5 милиона евра за лечење шестомесечног Гаврила Ђурђевића који болује од спиналне мишићне атрофије.

-Град Пожаревац и Спортски савез су се увек одазивали хуманитарним акцијама и увек били спремни да помогну. Пресрећан сам што су се градски и општински савези у нашем округу удружили по овом питању и то је пут и за неке друге акције које ћемо у наредном периоду заједнички организовати, рекао је Костић. Он је позвао све Пожаревљане и грађане Србије да буду солидарни и пошаљу поруку спаса – смс 973 на број 3030.

                                                                                                            Д.Динић