НА ПОЧЕТКУ НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ: Пакетићи за ђаке прваке             

Ђаке прваке три основне школе у општини Велико Градиште, представници локалне самоуправе, првог дана нове школске године обрадовали су поклон-пакетићима са школским прибором и слаткишима. У поклонима су се нашли: дрвене, водене и воштане бојице, фломастери, пенкала, хемијске и графитне оловке, резачи, лењири, маказице, гумица за брисање, пластелин, неколико великих и малих свески и колаж папири.

Пакетићи су уручени ученицима првих разреда основних школа: „Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту којих је ове године 77, „Ву кКараџић“ Мајиловац у коју је уписано 14 првака и „Миша Живановић“ Средњево, која има 19 првака.

„Поред поклон-пакетића, најмлађи ђаци добиће и илустровану публикацију „Пажљивкова правила у саобраћају“, посвећену безбедности деце у саобраћају, коју је издала Агенција за  безбедност саобраћаја. „Пажљивко“ поштује саобраћајне прописе и даје деци поучан пример како да се понашају у саобраћају, истакао је заменик председника Општине Слађан Марковић, који је посетио малишане у Основној школи „Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту.

Општина ће и у наредном периоду настојати да подржава и помаже рад школа. Опремаће их паметним таблама, куповати квалитетна учила, обезбеђивати бесплатну ужину основцима и превоз за средњошколце и студенте као и станове за просветне раднике и пре свега награђивати најбоље ђаке и професоре.


Поздрављени у Великом Градишту

         Љубитељи бициклизма и природе, спортисти и остали грађани Великог Градишта дочекали су у суботу бициклисте који су на путу од Солуна до Беча, прошли кроз овај подунавски град. Реч је о два тима бициклиста који возе широм Европе на тури Bike For Europe . Вожња је стартовала 1. Септембра истовремено из две државе – Грчке и Холандије, а завршава се 22. септембра у Бечу. Вози се кроз  Холандију, Белгију, Немачку, Чешку, Словачку, Мађарску, Румунију, Србију, Бугарску и Грчку. Дуж читаве руте организују се бициклистички фестивали, рекреативне вожње, радионице о безбедности бициклиста у саобраћају и друге активности.

Великоградиштанци су срдачним дочеком бициклиста у свом граду показали да подржавају акције усмерене ка побољшању здравља грађана, заштити животне средине, смањењу саобраћајних гужви и већем коришћењу бицикла за рекреацију, спорт, одлазак на посао и у школу.

 


ЗА ПОЧЕТНИКЕ У ПОСЛОВАЊУ  : Бесплатна дводневна обука

Општина Велико Градиште, Одељење за привредни и економски развој и дијаспору у сарадњи са акредитованом Регионалном развојном агенцијом „Браничево-Подунавље” из Пожаревца, 17. и 18. Септембра организоваће бесплатну дводневну обуку за почетнике у пословању. Полазници ће добити Сертификат који је неопходан за аплицирање за средства самозапошљавања код Националне службе за запошљавање, а такође доноси и додатне поене код аплицирања засредства Фонда за развој Републике Србије.

На обуци ће се обрадити следеће теме: Мотиви и особине предузетника, Привредни субјекти, Порези и доприноси,  Извори финансирања,  Маркетинг и продаја и Бизнис план.

Заинтересовани се могу пријавити на телефон: 012/662-134, 062/667-440; е-mail:  acaignjat.ovg@gmail.com,  или лично у канцеларији брoj 26/4.

Share.

Comments are closed.

Skip to content