2021-08-31T20:12:35+02:00 1. септембра, 2021. 07:15 |

Велико Градиште: У току је „Силафест“

Силафест,  део ланца филмских фестивала CIFFT, који под патронатом Светске туристичке организације – UNWTO окупљају најбоље филмове у свету, одржава се ове године по 13. пут у Великом Градишту и на Сребрном језеру. Почео је 29. августа и трајаће до 4. септембра. 

       Као и ранијих и ове године, ова јединствена, међународна туристичко-еколошка манифестација окупиће бројне туристичке раднике, редитеље, продуценте и друге творце еколошких филмова из читавог света, који су се нашли у ужем избору за фестивалске награде.

        Од 196 пристиглих филмова, селекциона комисија одлучила је да жирију и фестивалској публици прикаже 55 најбољих остварења. Те филмове ће публика у Великом Градишту моћи да види уживо, а заинтересовани из целог света, претрагом на YouTube каналу Силафест онлајн 2021.

        Овогодишњи чланови жирија су Andreas Mescuh, подуцент из Граца, Љиљана Черовић, дугогодишњи службеник ТОС, Србија, Искра Максимовић, директорка Туристичког комплекса „Тврђава Голубачки град“ и Shubra Vandit, редитељ из Индије. Председник жирија je Julian McDonell, редитељ и продуцент из Лондона, један од ранијих добитника Гран прија Силафеста. 

        Sилафест 2021 ове године биће једна од ретких туристичких и филмских манифстација која се одржава паралелно уживо и он лајн.