2019-10-02T09:13:46+02:00 2. октобра, 2019. 09:13 |

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: Улагања у здравље младих и развој туризма

На три локације у општини Велико Градиште, у току су велики инвестициони радови које је ових дана са сарадницима обишао председник Општине Драган Милић. Реч је о радовима на  полигону малих спортова у Великом Градишту, на спортској  хали на Сребрном језеру и на изградњи пута Сребрно језеро – Затоње.

  -У процесу предлагања и доношења буџета за ову годину извршена је процена потребе коршћења спортског објекта у великоградиштанској гимназији којом приликом су се средњошколци изјаснили за набавку седишта на полигону малих спортова који користе за наставу физичког васпитања и у рекреативне сврхе, истакао је приликом обиласка директор Спортског центра Саша Бранковић додајући да је у складу са том потребом уграђено 250 седишта вредности 308.000 динара. –Такође, 16 живиних рефлектора замењено је LED светлима, прошле године постављена је нова кошаркашка конструкција са стакленом таблом, ојачана је заштитна позиција полигона постављањем металне ограде на терену, набављене су нове мреже…

 На деоници саобраћајнице Сребрно језеро – Затоње ради се реконструкција у дужини од 10,5 километара коју инвестира Предузеће „Путеви Србије“. Планирано је да се постојећи пут прошири на 5 метара као и да се постави дупло дебљи слој асфалта у односу на досадашњи. Укупна површина реконструисаног пута износиће 60.000 м2.

 -Овим ћемо спојити насеље Бели Багрем са државним путем Рам-Тополовник-Велико Градиште. Радовима се ништа не нарушава, за проширење пута постоји сагласност Водопривреде која контролише извођење радова, објаснили су представници „Предузећа за путеве“ из Пожаревца. Други део пута, у дужини од 650 метара, који се ради у склопу реконструкције пута ка Затоњу, веза је са насељем Острово и обухвата обнову асфалтног слоја.

По речима председника Општине Драгана Милића, пут има велики значај за општину али и за Источну Србију, будући да повезује део Баната преко скеле у Раму…Општина у њему види потенцијал и за развој туризма, истакао је Милић додајући да локална самоуправа има веома добру сарадњу са Владом Србије и руководством Републике, а један од резултата те сарадње је и обнова овог пута који је био у веома лошем стању. -Овим путем очекујемо већи прилив туриста из Баната и бициклиста из Европе док из суседне Румуније викендом већ стиже велики број посетилаца на Сребрно језеро. И обновљена Рамска тврђава има прве посетиоце, а наша је идеја да објединимо туристичку понуду са Пожаревцем и Голупцем, рекао је председник Милић.