2020-05-14T23:19:30+02:00 11. маја, 2020. 23:15 |

Велико Градиште: Управа и установе наставиле са радом

Општински штаб за ванредне ситуације општине Велико Градиште, донео је нове наредбе, те од понедељка 11. маја, Општинска управа Велико Градиште и остале установе чији је оснивач општина Велико Градиште наставиле су да раде по уобичајеном радном времену и на начин како су радили пре проглашавања ванредног стања, уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености.

Руководиоци установа  били су дужни да обавесте све запослене да од 11. маја, посао обавља у седишту установе и да се укида рад од куће. 

У згради општине и даље ће бити отворен само главни улаз на коме ће се наставити дежурство запослених из Општинске управе по распореду који утврди начелник Општинске управе. Странкама ће се омогућити контролисани улаз у зграду општине како се не би стварала гужва и како би се обезбедила препоручена дистанца од најмање једног метра, уз обавезно ношење маски и рукавица.  Из Штаба су апеловали да се на улазу у зграду поставе дезобаријере и појачају  хигијенске мере у објекту, уз чешћу примену мера текуће дезинфекције простора површина и предмета који се често додирују.

Кол центар формиран за снабдевање грађана старијих од 65 година престајо је са радом у понедељак 11. маја.

Јавне установе настављају са реализацијом започетих активности у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Продужени боравак деце у ОШ „Иво Лола Рибар“ почео је са радом такође 11. маја. Уз поштовање свих епидемиолошко- санитарних мера и мера социјалне дистанце извршена је припрема објекта за отварање.