У Првој лиги Србије за мушкарце, одбојкаши ВГСК-а из Великог Градишта у минулој сезони 2020/21. заузели су пето место. 

Испред њих су били: Спартак (Љиг), Металац Таково (Горњи Милановац), Нови Сад Манекс и Карађорђе (Топола). Тренер, професор, Дејан Милановић је задовољан оствареним пласманом.-Постигли смо највећи клупски успех у последњој деценији. Као једна од најмлађих екипа састављена искључиво из нашег сопственог играчког кадра, који су сви поникли из наше школе одбојке ,што је данас реткост у Србији. Играли смо нашу препознатљиву „градиштанску одбојку“која се заснива на уиграној тимској игри са одличним пријемом и чврстом одбраном, каже Милановић.

Од 22 првенствена меча ВГСК је забележио  13 победа и освојио пето место са  39 укњижених бодова.

-У пролећном делу првенства нанизали смо девет победа из једанаест сусрета. Прва лига је изузетно јака. Конкуренција жестока. Због актуелне пандемије Ковид-19 која је задесила читав свет већина наших играча се вратила у српске клубове, тако да су знатно ојачали наше ривале,па  нам није било нимало лако у свакој одиграној утакмици.

Тим освајача петог места

У сезони 2020/21. боје  ВГСК-а су бранили: Јован Животић (капитен), Иван Ћировић, Саша Поповић, Богдан Станојевић, Стеван Лукић, Филип Петровић, Петар Јанковић, Лазар Стевић, Боривоје Голубовић, Лазар Јеремић, Никола Митић, Михајло Станојевић, Марко Миливојевић, Михајло Жикић и  Вељко Николић са шефом струке Дејаном Милановићем и помоћним тренером Миланом Ђуричићем.

Дугогодишњи систематски стваралачки  рад и осмишљен тренажни процес  су основа за квалитетан напредак.

-Седам година сам радио са  већином садашњих играча. Од њихових првих одбојкашких, почетничких корака, затим када су заиграли за пионире, а потом и кадете.  Плодови тога дуготрајног и систематсог рада сада сазревају.  За  време мога активног играња некима сам био пре неколико година ментор.    

Сопствени кадар, добар рад и прави услови неоспорно да  су допринели и  донели квалитет момцима са Дунава.

-Играчи су били истрајни, пожртвовани, пре свега радно одговорни током читаве сезоне и они заслужују све похвале. Подршка локалне самоуправе Велико Градиште је максимална. Наша неуморна председница клуба Жаклина Јанковић и спортски директор Радомир Величковић су свакодневно уз нас и са нама, као и остали чланови клуба. То је један  уходани колектив који гарантује својим тимским  радом још светлију будућност одбојкашког ВГСК-а.

Милановић у „Б“ селекцији

Професор Дејан Милановић је био члан  стручног штаба „Б“ репрезентације Србије која се припремала пуна два месеца на Сребрном језеру.  

Још се тренира смањеним интензитетом. Следи одмор од месец дана, па се опет наставља са припремама за ново првенство.

-Радимо до краја  месеца јуна. На располагању су нам хала спортова у граду  и нова хала на Сребрном језеру, као и теретана, тако да имамо пуно термина за тренинге свих селекција. Велико Градиште је град одбојке. Прозивка за нову сезону  је другог августа. Већина играча остаје одана клубу, тако да се можемо борити и за сам врх табеле, каже Милановић.  

                                           Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content