Дом здравља у Великом Градишту однедавно је опремљен још једним савременим апаратом, добио је  ултразвук са две сонде високе класе који поседује софтвер за радиолошке прегледе укључујући абдоминалнеи васкуларне и прегледе меких, површинских ткива.

     Тим поводом Дом здравља су посетили председник Општине  Драган Милић и председник Скупштине Владимир Штрбац. Апарат је вредан пет милиона динара, обезбеђен је средствима Министарства правде прикупљених по основу одлагања кривничног гоњења.

     Захваљујући се Влади и министарству, председник Милић истакао је да се новом опремом стварају техничке могућности за унапређење дијагностике и превентивних прегледа као и система лечења на примарном нивоу. Председник је навео и да сада сви лекари опште праксе, преко програма прекограничне сарадње, имају  мале ултразвучне апарате, а Дом здравља располаже и са два нова рентгена као и комплетним возним парком – санитетским возилима. Такође, како је рекао, одобрен је још један пројекат прекограничне сарадње преко кога ће бити набављен мамограф.То је потврдила и директорка Дома здравља Љиљана Стевановић, рекавши да је добијен експертски ултразвучни апарат на којем нови специјалиста радиологије може квалитетно да ради, будући да је претходни ултразвук био стар 12 година. Директорка је још напоменула да су на новом апарату, већ рађени превентивни прегледи, реч је о прегледима  дојки у акцији коју  организују  Министарство здравља и Републички фонд за здравствено осигурање, док је за мушкарце рађен тест тумор маркера за простату.

Share.

Comments are closed.

Skip to content