2018-10-20T09:32:26+02:00 20. октобра, 2018. 09:32 |

Вести из Жагубичке општине

Јесења акција добровољног давања крви

у Жагубици је организована јесења акција добровољног давања крви којој су се  одазвала 42 даваоца, међу њима 7 оних који су први пут дали крв. Редовни даваоци крви у Жагубици су и жене. На овој јесењој акцији крв је дало 5 жена. Акцију добровољног давања крви  у Жагубици организовали су Црвени крст Жагубице и Институт за трансфузију крви Србије.


Хомољски пчелари на Сајму у Београду

 

Хомољски пчелари обишли су  један од најпознатијих сајмова меда у Србији.  у парку Ташмајдан у Београду. Реч је  о 44. Међународном сајму пчеларства на коме су излагани пчелињи производи и опрема пчелара из целе Србије. На Сајму је излагало 140 произвођача меда и 110 произвођача пчеларске опреме.

 Посету Сајму је организовала Општина Жагубица у сарадњи са Пчеларским центром. Хомољски мед као аутентичан производ са географским пореклом  је брендиран пре неколико година.


КРЕПОЉИН

Пријем првака у Дечији савез

У оквиру Дечије недеље у Основној школи „Јован Шербановић“ у Крепољину, организован је пријем првака у Дечији савез.

У основну школу у Крепољину ове године уписано је укупно 27 првака. На приредби организованој првацима приликом пријема у Дечији савез, добродошлицу је пожелео Горан Милинковић, директор ОШ „Јован Шербановић“.

Као што је то обичај у овој школи, прваци су у дворишту посадили нову садницу – дрво генерације 2018. године.


Успех каратиста „Врела“ у Прокупљу

На XIV Међународном карате турниру „Топлица Опен 2018″ одржаном у Прокупљу у организацији Карате клуба „Топличанин“, КК ,,Врело“ из Жагубице представљала су четири такмичара који су освојили чак 5 златних и 1 сребрну медаљу.

            Прва места и златне медаље припале  су Анастасији Милинковић, кате и борба и Наташи Максић, борба. Наташа Максић освојила је и сребрну медаљу у катама, Наташа Алексић,  златну  –  кате док је Софија Којадиновић из Прокупља донела  златну медаљу освојену у катама.

            Тим је предводио Томислав Јелић, тренер. На такмичењу је учествовало више од 200 такмичара из 28 клубова.

(Пројекат суфинансира Општина Жагубица)

*Ставови у подржаном медијском пројекту искључива су одговорност аутора и његових сарадника и неодражавају нужно став Општине Жагубица.