Овог викенда сви посетиоци 14. Сајма цвећа у Пожаревцу, након две године паузе због епидемије корона вируса, поново могу уживати у разноликим мирисним нотама. Организатор манифестације је Туристичка организација, а покровитељ Град Пожаревац.  

Више од сто узгајивача цвећа и цветног материјала представило је богату понуду садница цвећа, четинара и украсног биља, кактуса, зачинских и ароматичних биљака.

Овогодишњи Сајам отворила је помоћница градоначелника Марија Влајовић. У уметничком делу програма наступили су малишани Предшколске установе “Љубица Вребалов”.

Као и до сада, првог дана Сајма организовано је такмичење у прављењу најлепшег цветног аранжмана у коме су се надметали ученици Пољопривредне школе са домом ученика “Соња Маринковић”, а изабрани су и најлепши штандови.

Награђене за најлепше цветне аранжмане

По одлуци жирија, најлепши цветни аранжман направила је ученица Драгана Лукијановић, друго место припало је Кристини Бочко, а треће Тамари Ивановић.

Најлепши штанд Тамаре Руле
Друго место за Лепшу Кузмановић
Трећенаграђени је штанд Љубише Марковића

Када је у питању избор за најлепше уређени штанд победу је понела Тамара Рула, другопласирани је штанд Лепше Кузмановић, док је трећа награда припала штанду Љубише Марковића. Осим диплома, најуспешнијима у овој категорији припали су и ваучери у износима од 15.000 за прво, 10.000 за друго и 5.000 динара за треће место.

Share.

Comments are closed.

Skip to content