Владимир Петровић, члан Градског већа за комуналну делатност, саобраћај и урбанизам сумирао је резултате постигнуте у поменутим областима.  Петровић истиче да је било довољно ангажовања током 2022. године. 

В.Петровић

-Иза нас је, фигуративно речено, остало пуно тога доброг и битног за Град Пожаревац, нешто што је за понос свим Пожаревљанима. Остаје нада да ћемо се сви као становници овог града са љубављу односити према Атлетском стадиону, према Фудбалском тренажном центру, према новоизграђеном објектом на Чачалици. Осим ових капиталних објеката град је пуно уложио у развој преко потребне инфраструктуре.

Код Вашег посла, шта су позитивне, а шта негативне стране?

-Оно што смо скоро коментарисали као колеге у Градском Већу, најпозитивнија страна нашег посла, односно бављења политиком је када се помогне групи или појединцу и када видите да је вашом малом интервенцијом, његов/њен живот кренуо у бољем смеру. Свако ко има емпатије у себи овакво искуство доживљава као врхунац своје каријере. Наравно, постоје моменти када је због природе проблема немогуће помоћи и то су они тренуци који вас сломе, али и ојачају у исто време. Срећом, таквих случајева није било пуно. Издвојио бих један догађај који је оставио посебан утисак на мене, могло би се рећи да је такво искуство нешто што се једном у животу доживљава и што даље трасира вашу каријеру и размишљање. Било је то на отварању Атлетског стадиона „Јово Будимир”. Како сам имао прилике у прошлости да сарађујем са покојним професором, чији су ученици данас врхунски тренери и атлетичари, знам колико је њему значило постојање атлетског стадиона у нашем граду. Када сам на дан отварања видео сву ту децу разних узраста који се искрено радују, осетио сам неку посебну дозу поноса, али и захвалности, јер смо кроз ангажман као чланови Градског већа, успели да донесемо радост бројној деци али и рекреативцима нашег града. 

Да ли је било потешкоћа у раду током 2022. године?

Хвала Богу, ове 2022. године нисмо имали ванредних ситуација, али смо са друге стране имали драстичан скок цена грађевинског материјала, што је могло да поремети сва наша хтења за ову 2022. годину. Добро је што су све јавне набавке пуштене по плану, тако да овај скок цена није драстичније утицао на зацртане циљеве и све предвиђене активности за ову годину. 

Желим свима нама добро здравље, мирну и успешну 2023. годину. Такође желим да се захвалим градоначелнику и члановима Градског већа на одличној сарадњи и на помоћи јер сам током ове године постао отац, те ми је њихова помоћ била веома битна. На крају, желим свима личну, породичну срећу и пословни успех, а нарочито колеге какве ја имам, јер онда посао постаје уживање.

Шта бисте посебно истакли у овој 2022. години.

Од инвестиција у комуналну инфарструктуру посебно бих нагласио да је Град Пожаревац урадио  8 километара асфалтираних улица вредности од око 110.000.000,00, да су завршене веће инвестиције у фекалну канализацију у Забели. Завршена су три спортска терена, терен у дворишту зграда иза Унион МЗ-а, терен у Маљуревцу и терен у Расаднику и још низ активности како у самом граду Пожаревцу, Градској општини Костолац, али и у свим сеоским насељима. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content