ПРИЗНАЊЕ ПОЖАРЕВАЧКОЈ КОШАРЦИ

Шеф струке КК „Пожаревац“, који је успешно водио екипу до првог места и изборио улазак у виши ранг, Владимир Влашковић именован је за првог помоћног тренера јуниорске  женске репрезентације У 18, која ће играти на првенству Европе.

          Влашковић је рођени Пожаревљанин, који је играчку каријеру почео у КК „Пожаревац“, а потом играо у бројним нaшим и иностраним клубовима. Од прошле сезоне је тренер пожаревачких кошаркаша.

         У јуниорској репрезентацији Србије (играчице рођене до 2000 године и млађе), селектор је Богдан Буљ, први помоћни тренер Владимир Влашковић, други помоћни тренер је Биљана Станковић, тим менаџер је Јелена Поповић, а физиотерапеут Благоје Николић. Јуниорке Србије се већ налазе у Италији где ће играти на турниру у Удинама на коме ће учествовати и репрезентације Италије, Русије и Шпаније.

          -За мене је посебна част, уједно и признање пожаревачкој кошарци да будем тренер у репрезентацији. У Удинама после овог турнира, који је уствари генерална проба за првенство Европе, боравићемо до почетка шампионата. Имамо 13 играчица на располагању, а ко ће играти одлучује селектор Буљ. Иначе, шампионат Европе за јуниорке се игра од 4. до 12. августа. По завршетку такмичења на европском првенству јуниорки,  враћам се кући, јер од 15. августа почињемо са припремама КК „Пожаревац“ за наредну првенствену сезону, каже Влашковић.

                                   Р.Сандић        

Share.

Comments are closed.

Skip to content