2021-01-03T11:12:53+01:00 3. јануара, 2021. 11:12 |

„Водопривреда“-максималан учинак и када је тешко

„Водопривреда“ Пожаревац завршила је успешно и 2020. пословну годину, коју су обележили пандемија корона вируса и, као последица, мањи обим инвестиција. Међутим,  одговоран и високостручан приступ изазовима климатских промена и људског немара, ову пожаревачку хидрограђевинску фирму, предвођену Ненадом Милановићем, чини стално упосленом широм Србије.РАДНА И УСПЕШНА ГОДИНА

   „Водопривреда“ Пожаревац је током 2020. године успешно реализовала бројне пројекте на заштити водотокова и уклањању последица од поплава. У свом раду посебно указују на важност превентивног деловања, што подразумева константно праћење и улагање у одржавање и унапређивање постојећих система како би се избегле нежељене ситуације попут поплава и далеко озбиљнија штета.   

Директор Ненад Милановић

Директор Ненад Милановић истиче да је генерално посматрано, за пожаревачком Водопривредом радна и успешна година.

– Обим активности није на нивоу као током претходне две године, али смо задовољни. Епидемија која је обележила годину утицала је на све, па и на Водопривреду. Међутим, послови које ми обављамо представљају реалну потребу од дугорочног и вишеструког значаја, тако да смо упркос свему вредно радили. Најангажованији смо били на пословима редовног одржавања за Србијаводе и Ђердап, на целој територији. Преко републичке Канцеларије за контролу јавних улагања радили смо у Лучанима и Гучи. Завршили смо брану у Књажевцу. Активни смо на пројекту наводњавања, који се реализује из Фонда за развој Абу Дабија, наводи између осталог директор Милановић.   

Целу годину обележиле су и сасвим нове активности на мерама заштите од заразе корона вирусом, које су се у колективу Водопривреде Пожаревац показале максимално ефикасним:  

– Имали смо озбиљан приступ у околностима пандемије, са циљем да сачувамо наше запослене. Целокупну организацију рада, у свим секторима, прилагодили смо актуелној ситуацији.  Када узмемо у обзир да је од 150 запослених, болесних било њих петоро или шестото, и то без заражавања у самој фирми, као и да су сви успешно оздравили, ја сам врло задовољан. То говори о дисциплини свих запослених, свести о важности заштите и адекватости мера које предузимамо, каже Милановић.

 

„Важно је учити и сабирати искуства из целе ове ситуације изазване пандемијом. Уосталом, сви смо се више посветили породицама и искреном пријатељству. Имали смо прилику да дубље сагледамо које су праве вредности, што нас све и лично и професионално оснажује“, каже директор Водопривреде Пожаревац Ненад Милановић и додаје:

„Захвалан сам запосленима који су остали фокусирани и посвећени, показавши  ове, као и претходних година, да су једни од најбољих у Србији у овој области. Захвалан сам и инвеститорима са којима јако добро сарађујемо. Надам се да ће убрзо пандемија остати иза нас. Свима желим много здравља, успеха и радости.“

  

КВАЛИТЕТ НА ПРВОМ МЕСТУ

Технички директор Драган Савић

Технички директор пожаревачке Водопривреде Драган Савић, указује на најважније послове које је ова фирма реализовала током 2020. године, наглашавајући квалитет у раду као приоритет и заштитни знак Водопривреде. 

– Послови одржавања, које изводимо сваке године за Србијаводе и Ђердап, остварени су у потпуности. Сви објекти предвиђени пројектом су функционални и приведени сврси, дакле, спремни да одговоре својој намени. Срећна околност је то што није било већих поплавних таласа у нашем подручју. То није био случај у западној Србији, где смо врло активно били укључени у Лучанима и Гучи приликом поплавних таласа, каже Савић и додаје: 

– Завршили смо изградњу врећасте бране у Књажевцу. То је објекат који ће подићи ниво квалитета живота у том граду, али је такође и велика атракција, тако да носи и туристички потенцијал. Доста смо радили на водотоцима другог реда, конкретно у општини Лучани и Гуча, из средствима републичке Канцеларије за контролу јавних улагања. 

Врећаста брана у Књажевцу

– У Чачку радимо на регулацији водотока у зони заштите гасовода, на реци Чемерници, где ће радови бити завршени почетком идуће године. Код Пожеге, у месту Каран, на реци Лужници, завршили смо регулацију локалног водотока у зони заштите гасовода. У Костолцу смо завршили радове на депонији гипса. Учествујемо у изградњи пепелишта у Ћириковцу. Тренутни фокус нам је инвестиција из Фонда за развој Абу Дабија. Реч је о систему за наводњавање у Тополи, где градимо два резервоара. Један од њих је у финалној фази, а други на почетку. 

– Ми смо фирма која се води тиме да све што радимо максимално допринесе решавању проблема. Зато до детаља сагледавамо све елементе пројеката и свих пратећих аспеката, како бисмо на време могли да реагујемо и отклонимо све што би накнадно могло да доведе до било каквих проблема. Такав приступ доприноси и томе да су инвеститори задовољни реализацијом послова које повере Водопривреди Пожаревац, истиче технички директор Драган Савић. 

  

А. М.