2021-07-15T14:21:01+02:00 15. јула, 2021. 14:19 |

Водовод: Нови цевовод за Шећерану

 Директор пожаревачког Водовода Александар Димитријевић коментарисао је информацију која се недавно појавила, да је вода којом се снабдевају потрошачи на локацији некадашње пожаревачке Шећеране неисправна, са количином нитрата већом од дозвољене за пиће.

Иначе, по кривичној пријави која је због овога поднета против ЈКП „Водовод и канализација“ и директора као одговорног лица, Служба МУП-а води истрагу:

-Истрага ће показати шта је. Ми не кријемо никакве доказе, јер нам је једини интерес да обезбедимо исправну воду за све грађане. Што се тиче коришћења изворишта „Меминац“ оно и јесте било предвиђено за некадашњу Шећерану, док је „Кључ“ саграђен да би обезбеђивало снабдевање града. Вода у другим деловима је исправна што показују контроле. Ово је само један део мреже из времена Шећеране и у међувремену ту није било никаквих радова. Појавио неки  технички проблем, а када и зашто, нисмо утврдили… Када је прављења станица полиције, привезана је на исту шахту где и Шећерана. Што се тиче прича о коришћењу „Меминца“, бунар Б10 са овог изворишта ради, он је неопходан за функционисање целог система непрекидно. Без тог бунара Пожаревац не би имао воду, јер  хидраулички помаже њен транспорт до базена и то ништа није ново, каже директор „Водовода“ Александар Димитријевић.

ЈКП „Водоводи канализација“ је за осам дана урадило 280 метара нове мреже да би се два објекта, зграда Саобраћајне полиције и избегличко насеље снабдевали. Први контролисани узорак одавде је показао да је вода исправна и након што се још три пута узоркује квалитет и састав воде, за петанаестак дана ући ће у снабдевање. У међувремену, вода за те потрошаче  обезбеђује се из цистерни.