2021-03-08T16:19:38+01:00 8. марта, 2021. 16:00 |

Вредна донација Меридиана Институту за мајку и дете (видео)

Вакцинација је у пуном јеку, али и даље у раној фази, те је епидемиолошка ситуација поново неповољна. Да би здравствени систем Србије најефикасније одолео новом налету пандемије, у помоћ је пристигао највећи домаћи хуманитарац – компанија Меридиан овога пута посетила је Институт за мајку и дете.
Ова здравствена институција од националног значаја од самог почетка пандемије ради у ковид систему и до сад је хоспитализовала преко 350 малишана оболелих од короне испољивши тежу клиничку слику.
У знак захвалности за годину дана беспоштедне борбе против пандмије, волонтери – запослени у компанији Меридиан овој здравственој установи донирали су дефицитарну медицинску опрему за праћење клиничке слике код пацијената заражених ковидом.
„Док држава преко Министарства здравља гради, реконструише и опрема много болница у Србији, укључујући и Институт, донатори, као што је компанија „Меридианбет“ мисли на оне „мале ствари“ које „живот“ једне болнице значе. Велико хвала од све лечене деце, њихових родитеља и свих запослених у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ на Новом Београду“, речи су директора Института, др Радоја Симића.
Донацијом Институту за мајку и дете почела је друга узастопна година како Меридиан свакодневно обилази и донацијама помаже рад здравствених установа у Србије.
У оквиру велике кампање хуманости и друштвене одговорности, посећено је више од 70 установа и донирано више стотина милиона динара – у новцу и медицинској опреми.

ПОГЛЕДАЈТЕ: