ДАН ОПШТИНЕ ЖАГУБИЦА

– Отворен реконструисан пут од Жагубице до Крепољина вредан 380 милиона динара – Александру Вучићу Повеља „Почасни грађанин Жагубице“ – 

 

Председник Србије Александар Вучић, поводом Дана општине Жагубица, отворио је за саобраћај 22,6 километара тридесет година старог, а сада реконструисаног пута од Жагубице до Крепољина. Обишао је и Основну школу у Крепољину, на којој се завршавају обимни радови на санацији и енергетској ефикасности објекта.

Вучић је поручио да је време да се покаже поштовање према народу источне Србије, као и да ће се наставити са изградњом најмодернијих путева у целој земљи, јер нема грађана првог и другог реда. Такође је најавио и долазак једног инвеститора у Жагубицу, али и довођење још инвеститора у ову општину, као и у Кучево, Бор, Мајданпек, Голубац, Велико Градиште.

Домаћин председнику у Дану општине, 25. септембра, био је први човек жагубичке локалне самоуправе Сафет Павловић. Поводом великог дана за ову браничевску општину, председнику Србије додељена је Повеља „Почасни грађанин Жагубице“.

„Нема грађана другог реда“

Ово је друга година заредом како Александар Вучић присуствује обележавању Дана општине Жагубица и, што је посебно важно за грађане овог дела Србије, даје и испуњава обећања. Тако је прошле године у Жагубици, у својству премијера, најавио милионска улагања, а овог септембра отворио пут вредан 380 милиона динара, финансиран из републичког буџета, и обишао завршетак радова у вредности од 22 милиона динара, на крепољинској Основној школи.

Отварању пута и обиласку Основне школе „Јован Шербановић“ у Крепољину, уз председника Србије присуствовали су потпредседница Владе РС и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Александар Вучић се грађанима који су се окупили из целог Браничевског округа обратио на Тргу ослобођења у центру Жагубице. Указао је на то да у источне делове Србије није улагано последњих неколико деценија, и поручио:

Време је да покажемо поштовање према народу на истоку и нећу да прихватим као председник Србије ту поделу на оне који кажу да се улаже у центар, Београд, Нови Сад, Ниш, а сви остали су грађани другог реда. Нисте грађани другог реда, имаћете најмодерније путеве, јер никакву разлику не правимо!

 

 

Високе плате и бољи живот

Веровали сте да само тешким радом може да се дође до резултата и хвала вам што сте веровали и у тешке одлуке и реформе Владе Србије. Нисам долазио да вам кажем да ће тећи мед и млеко, али сада могу да вам кажем да ћете имати високе плате и бољи живот. Тешке мере ипак дају добре резултате“, рекао је предсдник Србије Александар Вучић у Жагубици, најављујући велике помаке и радове у блиској будућности.

 

„Настављамо да градимо и обнављамо“

Министарка Зорана Михајловић, указала је на то да је реконструкција пута коштала 380 милиона динара, као и да је урађена први пут после 30 година. Истакла је да се неће стати на томе, те да ће се и надаље градити и реконструисати путеви у овом делу земљу.

Михајловић је подсетила да је у претходне три године изграђено око 200 километара ауто пута и нагласила да ће се пажња посветити и изградњи мањих путева, и додала да ће се путеви градити и обнављати широм Србије, што је веома важно за привредни развој, привлачење инвеститора, као и развој туризма.

Иначе, пут од Крепољина до Жагубице сада је деоница регионалног пута Пожаревац – Бор, док је некада био алтернативни пут за Београд. Међутим, временом је запуштен и девастиран. Овом реконструкцијом је постао модерна саобраћајница, којом се сада брже и безбедније стиже до Пожаревца.

Радило се дуж целе трасе, од трећег априла ове године, а осим асфалтерских радова уређени су и канали за одводњавање и санирана потенцијална клизишта.

Први човек општине Жагубица Сафет Павловић, најавио је да се наставља са реконструкцијом пута од Жагубице до Лазнице и од Крепољина према Крупајском врелу.

Велико ми је задовољство, што данас у Жагубици, на Дан ослобођења општине, пуштамо у саобраћај потпуно реконструисану и модерно опремљену деоницу државног пута од Жагубице до Крепољина у дужини од 24 километра. Ово је најважнија друмска саобраћајница за нашу општину која нас повезује са развијеним градским центрима и коридорима десет и седам и која ће утицати на привлачење потенцијалних инвеститора и допринети бржем привредном и друштвеном развоју овог краја, истакао је Павловић.

Опширније у недељнику “Реч народа”

Share.

Comments are closed.

Skip to content