aNSAMBНа традиционалној XI Cмотри фолклорних ансамбала Градске општине Костолац, победило је Културно – уметничко друштво „Света Петка“, које ће учествовати на Смотри фолклорних ансамбала села Србије у Кличевцу.

Смотру је у Дому културе у Петки отворила Јелена Шаманц, директорка Културно спортског центра „Костолац“. Окупљању су присуствовали председник Градске општине Костолац Иван Савић, његов заменик Саша Грубетић и чланови Већа Градске општине Далибор Илић и Никола Лазић.

На сцени су се преплитале игре из Србије, шопске, влашке и многе друге. У такмичарском делу представили с усе КУД – ови „Света Петка“, „Кленовник“ и „Стари Костолац“ , а у ревијалном КУД „Костолац“ и КУД „Бубушинац“.

Победник манифестације је КУД „Света Петка” из Петке, друго место освојио је КУД „Кленовник“, а треће место је припало КУД-у „Стари Костолац“.

Титуле најбољих играча понели су Милица Цигер и Марко Марјановић. На смотри су уручене и захвалнице свим учесницима, Градској општини Костолац, Културно спортском центру „Костолац“ и Аутопревозничкој радњи „Стевановић“.

Организатори Cмотре су Културно – спортски центар „Костолац“ и Културно-уметничко друштво„Света Петка”.

Share.

Comments are closed.

Skip to content