2019-09-09T13:50:06+02:00 9. септембра, 2019. 13:50 |

За изградњу канализације 500 хиљада евра

Средствима ИПА фондова ЕУ и Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија у протеклих неколико година у општини Голубац реализовано је преко 20 капиталних пројеката. Само за реализацију пројекта изградње канализације у Голупцу обезбеђено је 500 хиљада евра.

Максимално користимо средства из Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија и ИПА фондова Европске уније. Њима смо обновили Голубачку тврђаву (8,5 милиона евра), градимо спортске терене, реконструишемо једну зграду за потребе Народне библиотеке, поправљамо путеве, финансирамо прекогранични прелаз Усије-Нова Молдава  и Ватрогасни дом у Радошевцу. За канализацију у самом граду имамао на располагању 500 хиљада евра, остало је да урадимо пројектну документацију и изместимо постројења за пречишћавање отпадних вода, каже председник Општине др Небојша Мијовић.

Осим у Голупцу, изградња канализације планирана је и у свим осталим насељима.

Ширење канализационе мреже је у овој општини једна од капиталних инвестиција у чему постоји и подршку председника Србије Александра Вучића. Од 22 насеља, спремни пројекти за изградњу канализације постоје у осам.