Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић наставио је  да са сарадницима обилази градилиша у граду и селима на којима су радови недавно завршени или су у завршној фази. У Набрђу је обишао асфалтиран спортски терен чија је површина 968 квадратнихметара. Вредност ове инвестиције је 2.533.700 динара. Терен је намењенза тренинге у малом фудбалу и баскету.

Домаћин у Набрђу, председник Савета месне заједнице Далибор Јанковић у име мештана изразио је задовољство што је ова инвестиција реализована посебно на радост младих који су добили изванредне услове за тренирање у малим спортовима.Спасовић је овом приликом најавио да ћесе око терена поставити ограда и расвета, како би се спортски догађаји и тренинзи одвијали и у вечерњим сатима. Такође, биће постављени и нови дечији мобилијари.

У Маљуревцу,председник Савета месне заједнице Срђан Арсић обавестио је да је асфалтирана Улица Божидара Димитријевића у дужини од 410 метара и у вредности 4.704.455 динара. Реч је о инвестицији од великог значаја за село. Извођач радова било  је Предузеће „Неимар пут“.

 Приликом боравка у Маљуревцу руководство Града обишло је и канал за одводњавање, до кога води Улица Божидара Димитријевића. Том приликом је Спасовић поновио да за актуелну власт не постоје грађани првог и другог реда – подједнако се улаже како у развој градских, тако и сеоских насеља. У изградњу канала за одводњавање,Град је досада уложио вишеод 90 милиона динара. Само ове године (у трећој фазиреализације пројекта) инвестирано је више од 40 милиона динара. Систем канала за одводњавање дуг је више од пет километара и његова сврха је даод изливања Млаве и подземних вода штити села Маљуревац, Брадарац и Бубушинац.

Што се сеоских подручја тиче, ових дана очекује се завршетак радова на асфалтирању Пролетерске улице у Батовцу,у шта су уложена средстваод 2.936.850 динара. Дужина пута је 400, а ширина 3,5 метара.

Share.

Comments are closed.

Skip to content